Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко ще може переглянути політреформу?

Четвер, 8 грудня 2005, 16:41

Постійний представник президента в парламенті Юрій Ключковський заявляє, що сьогодні є всі підстави для оскарження рішення про внесення змін до Конституції .

"Це питання ще не закрите, адже процедура підготовки закону про внесення змін до Конституції була порушена, і є всі підстави оскаржити це в Конституційному Суді", - цитує Ключковського прес-служба НСНУ.

Він припустив, що саме з цим пов'язане затягування складення присяги суддями Конституційного Суду у Верховній Раді і призначення чотирьох вакансій суддів, які має затвердити парламент.

Водночас, на думку Ключковського, рішення про зміни до Конституції, ухвалене рік тому, було "дуже складним, але відповідальним кроком, орієнтованим на майбутнє України".

"Я дуже добре пам'ятаю дискусію, яка була на засіданні фракції перед голосуванням, коли пропонувалося приймати кілька рішень у пакеті. Фактично і Віктора Ющенка, і нашу фракцію було поставлено перед дуже жорстким вибором", - сказав він.

"Ми розуміли, що якщо не змінити склад Центральної виборчої комісії і не поправити деяких особливостей застосування закону про вибори президента, то фальсифікації можуть повторитися у тому ж, або ще й більшому обсязі", - додав постпред Ющенка.

За його словами, політики тоді пам'ятали "про відповідальність перед Майданом" і не могли допустити, "щоб під загрозу було поставлене життя людей на Майдані, які проявили виняткову мужність і самовідданість у дуже складній ситуації".

"Ми просто змушені були згодитися на це голосування, хоча прекрасно розуміли, що зміни до Конституції у варіанті, який пропонувався, не є конституційними. Однак це був неминучий політичний компроміс, щоб розчистити дорогу до переголосування другого туру, подбати про більш чесні умови для волевиявлення виборців і безпеку усіх людей, які стояли на Майдані", - сказав Ключковський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування