Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко придумала модне татуювання

Вівторок, 10 січня 2006, 17:17

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає відставку Кабміну Юрія Єханурова адекватною реакцією українського парламенту на зраду українських інтересів у газовій сфері.

Як вона заявила на брифінгу у вівторок, 10 січня – це "знаковий день, коли народилася відповідальність влади перед народом".

"Я думаю, деяким політикам навіть варто зробити татуювання на згадку про цей день. Ця відставка стала логічним завершенням діяльності уряду Єханурова, який починався з круглих столів з олігархами, а закінчився зрадою національних інтересів з корупційним присмаком", - наголосила Тимошенко.

За словами Тимошенко, підписана 4 січня угода між "Нафтогазом" і "Газпромом" була "очевидною зрадою інтересів України", оскільки внаслідок неї було зруйнована вся енергетична стабільність України, "денонсовані всі стратегічні угоди", що завдало б державі втрати на рівні 20 мільярдів щороку.

Вона також відзначила, що енергетична безпека держави була покладена на структуру, керівники якої перебувають у міжнародному розшуку, "без жодної гарантії безпеки, оскільки її статутний фонд знаходиться на рівні 35 тисяч доларів".

Тимошенко наголосила, що ця угода призвела до зростання цін на газ всередині України, збільшення боргу України перед Росією, "оскільки б вона не змогла би вчасно виплачувати такі суми".

Лідер БЮТ також не виключила, що потім як плата за ці борги Україна передала б "тіньовими схемами невідомим структурам" газотранспортну систему.

Тимошенко висловилася на підтримку запровадження мораторію на підвищення тарифів за оплату житлово-комунальних послуг і закликала політичні сили до скасування угоди між "Нафтогазом" і РосУкрЕнерго та відновлення дії угод про постачання газу, які мають силу до 1 січня 2010 року.

Вона також зазначила, що парламент взяв на себе відповідальність за вирішення газових проблем. "Парламент має затвердити спеціальну групу і зрозуміти, де корупція і недостатня фаховість в переговорах з Казахстаном та Узбекистаном".

Тимошенко також не приховувала, що хотіла б, щоб у парламентській групі була її кандидатура.

Вона вважає, що "Нафтогазу" необхідно підписати прямі угоди з цими країнами на транспортування газу та домовитись про додаткові об’єми газу з цих країн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...