Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент хоче ще раз відставити уряд Єханурова?

Четвер, 19 січня 2006, 12:14

Член фракції БЮТ Богдан Губський заявляє, що ведуться переговори про проведення у Верховній Раді закритого засідання за участю президента Віктора Ющенка.

"Є така інформація, що зараз ведуться переговори, і не виключено, що сьогодні буде закрите засідання за участю президента, але, коли це буде визначено, тоді ми зможемо говорити про реальність цих подій", - заявив Губський.

У той же час лідер фракції "Наша Україна" Микола Мартиненко припускає можливість підготовки позачергової сесії парламенту для повторної процедури відставки уряду.

"Зараз можна припускати все, що завгодно, навіть позачергову сесію, оскільки прийнято "безглузде рішення на минулому тижні - спроба відправити у відставку уряд, і зараз низка політичних сил шукають вихід з цієї ситуації", - заявив Мартиненко.

Він також повідомив, що деякі політики "через парламентські комітети намагаються відправити у відставку деяких міністрів, говорять про можливість позачергової сесії".

Мартиненко відзначив, що Конституція забороняє розгляд питання про відставку уряду на останній сесії і, мабуть, "є спроби зібрати позачергову сесію".

Лідер фракції порадив звернутися за роз'ясненнями з цього приводу до депутатів, що голосували за відставку уряду.

У той же час лідер Соцпартії Олександр Мороз повідомив, що на погоджувальній раді у спікера Володимира Литвина в четвер питання про позачергову сесію не обговорювалося, оскільки "у ній немає потреби".

У свою чергу лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук зазначив, що питання позачергової сесії може ухвалити або погоджувальна рада, або депутати голосуванням у сесійній залі.

Утім, за словами Кравчука, це питання ще ніким не обговорювалося. За словами представників БЮТ, їм також нічого не відомо про плани на позачергову сесію.

"Інтерфакс-Україна", Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування