Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук заради заводу готовий розщедритися

Четвер, 19 січня 2006, 16:46

Консорціум "Придніпров'я" залишається на позиції укладення мирової угоди з державою щодо "Нікопольського заводу феросплавів", основним елементом якої стане цільове виділення коштів інвестором на реалізацію соціальних програм.

Про це заявив адвокат ПФК Олексій Рєзников на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Інвестор готовий запропонувати суспільству і державі умови, спрямовані, в першу чергу, на зняття соціальної напруги і забезпечення соціального розвитку, в тому числі Нікополя", - сказав він.

При цьому адвокат уточнив, що можливі різні варіанти інвестування, зокрема, виділення коштів на розвиток міста, пов'язаний з діяльністю заводу, або фінансування бюджетів різних рівнів з відповідним цільовим використанням коштів.

Разом з тим Рєзников не уточнив конкретну суму, заплановану для реалізації цих програм, зазначивши, що він не уповноважений її оголошувати.

"Інвестор готовий до мирової угоди, але питання - чи готова до цього держава?", - наголосив адвокат "Придніпров'я", додавши, що відповідні пропозиції були спрямовані уряду, однак офіційна відповідь поки не отримана.

Він також пояснив, що відповідно до законодавства України укладення мирової угоди можливе на кожній стадії судового процесу, в тому числі на стадії виконання судових рішень.

Консорціум "Придніпров'я" контролює бізнесмен Віктор Пінчук. Зараз пов'язана з " Придніпров'ям" корпорація "Інтерпайп" контролює близько 73% акцій НЗФ. Понад 25% акцій контролюють компанії, пов'язані з "Приватбанком".

З Нового року в Києві була розміщена величезна кількість бігбордов "НФЗ за мирову угоду". Аналогічні ролики крутяться на телеканалах, що належать Пінчуку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...