Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" збрехав про брехню Ющенка і згадав про передоплату

Понеділок, 2 січня 2006, 18:25

"Газпром" вніс передоплату за послуги з транзиту російського газу Україною.

Про це повідомив у понеділок увечері на прес-конференції в Москві офіційний представник компанії Сергій Купріянов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ще кілька років тому, ви прекрасно це пам'ятаєте, "Газпром" здійснив передоплату живими грошима за транзит газу через територію України. Тому сьогодні говорити про те, що Україна безкоштовно забезпечує транзит, не доводиться", - заявив Купріянов.

Зі свого боку заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв звернув увагу на появу заяв, про те, що "Україна забирає газ для технічних потреб, який вона забирала завжди".

"Паливний газ для України не поставляється", - підкреслив у зв'язку із цим Медведєв.

"Поставки паливного газу обумовлені в ряді наших контрактів, але це, в остаточному підсумку, включається в сукупну транзитну ставку, що оплачується на території відповідних держав", - пояснив він.

"У випадку з Україною поставок паливного газу не було. Тому говорити про те, що вони забирають газ відповідно до домовленостей про відбір паливного газу, неправильно. Це дезінформація президента України", - сказав Медведєв.

Купріянов, у свою чергу, пояснив журналістам, що для забезпечення транзиту газу через територію України необхідні не більш ніж 4% від обсягів газу, що транспортується, а не ті обсяги, несанкціонований обсяг яких зафіксував "Газпром".

Як відомо, президент України Віктор Ющенко заявляв про те, що Україна використовує свій технологічний газ для забезпечення транспортування газу до країн Європи, а не відбирає для цих цілей російський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування