Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко братиме штрафи по карточках

Вівторок, 24 січня 2006, 15:06

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що введення обов'язкових банківських карток для водіїв може вирішити проблему хабарів у ДАІ.

Про це Луценко заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня" від 24 січня.

"Що потрібно, щоб не брали хабарів? Потрібно технічно відсторонити порушника від міліціонера. Ми плануємо прийняти постанову Кабміну, щоб кожен власник автомобіля, водій мав банківський рахунок і картку", - сказав міністр.

"У працівника дорожньої міліції й патруля буде спеціальний "зчитувач", по якому карткою провів - і 85 гривень знято (передбачуваний штраф за проїзд на червоне світло)", - пояснив Луценко.

При цьому він зазначив, що банківські установи готові надати картки безкоштовно, наприклад, на суму в 1000 грн.

"І якщо клієнт не поповнить заплачений штраф через п'ять днів, тоді лічильник почне знімати 7% від цієї суми", - додав міністр, уточнивши, що банки самі покладуть по 1000 грн. на рахунки водіїв.

Ці гроші, за припущенням Луценка, можна буде використовувати і при розрахунку в магазинах, проте 200 грн. будуть недоторканні - тільки для штрафів.

На питання, який банк братиме участь у цьому проекті, Луценко відповів, що той, який пройде тендер. На репліку, що на 7 млн. автоаматорів України якомусь банку необхідно буде задіяти 7 млрд. грн., Луценко відповів: "У мене вже є пропозиції від одного банку. Не вистачатиме коштів у одного - зроблять пул. Не зможуть наші банки - прийдуть західні".

Також для боротьби з корупцією – при оформленні ДТП – МВС планує до кінця року всім інспекторам видати відеокамери, "щоб знімати будь-яке ДТП з серйозними наслідками, щоб потім не перемальовували схему олівцями", - сказав Луценко.

Крім того, за його словами, МВС планує запропонувати моторно-транспортному бюро купувати у міністерства номери автомобілів з певними яскравими позначками, за якими можна відразу визначити, що машина застрахована, "термін страховки закінчився — знак підлягає вилученню", - сказав міністр.

"І ще одна ключова річ, яку ми хочемо зробити, - передати цього року техогляд з міліції в бізнес. У нас проводитиметься тільки звірка номерних знаків, ідентифікація автомобіля, все решта — в бізнесі. Відповідний законопроект з пропозиціями президента днями піде у парламент", - додав Луценко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування