Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров заспокоїв, що українських корупціонерів у РосУкрЕнерго нема

Середа, 25 січня 2006, 14:36

Заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Воронін і екс-голова компанії Юрій Бойко входили до складу координаційної ради "РосУкрЭнерго", однак уже виведені з неї.

Про це заявив прем'єр Юрій Єхануров на прес-конференції в середу.

Він зазначив, що у документах слідчої групи, створеної екс-головою СБУ Олександром Турчиновим з розслідування діяльності "РосУкрЕнерго", містяться прізвища Бойка і Вороніна як представників української сторони координаційної ради компанії.

"У мене є документи, що свідчать про те, що протоколом засідання в жовтні 2004 року колегія НАК "Нафтогаз України" вирішила делегувати в координаційну раду ("РосУкрЕнерго") Бойка і Вороніна", - сказав Єхануров.

За його словами, в нього також є лист від червня 2005 року від "РосУкрЕнерго", в якому йдеться, що Вороніна виведено зі складу координаційної ради.

"Мені сказали, що такий лист є і на Бойка, однак я особисто не бачив", - сказав Єхануров.

Прем'єр повідомив, що Воронін на його прохання представив документи з печаткою "РосУкрЕнерго", що свідчать про те, що він не є членом координаційної ради компанії.

Єхануров зазначив, що йому нічого не відомо про дії FATF щодо "РосУкрЕнерго".

Він також висловив думку, що документи слідчої групи СБУ по "РосУкрЕнерго" будуть оприлюднені, оскільки їхні копії знаходяться в керівника виборчого штабу Боку Юлії Тимошенко Турчинова.

Водночас офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що "Газпром" розраховує підписати документи щодо створення спільного підприємства RosUkrEnergo з НАК "Нафтогаз України" найближчим часом.

"Поки зберігаються деякі розходження в підходах сторін у баченні майбутньої роботи цього спільного підприємства. Ми розраховуємо, що найближчим часом їх буде знято і СП буде створено" – сказав він.

Як відомо, раніше Турчинов звинувачував Бойка і Вороніна в участі у корупційних схемах.

За його словами, Бойко, підписуючи довгостроковий контракт із російським "Газпромом", виступав як представник "Нафтогазу", з одного боку, і з іншого боку - представляв компанію "Росукрэнерго", "тобто пряма корупційна схема".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: