Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пробує миритися з пресою, але попереджає, що її ігнорувати небезпечно

Четвер, 26 січня 2006, 12:42

Керівництво Блоку Юлії Тимошенко у четвер вирішило повністю відмовитися від наявних судових позовів до мас-медіа.

"Наше рішення є свідомим продовженням політики взаємоповаги і розуміння, яку проводить БЮТ у своїх відносинах із ЗМІ", - ідеться у коментарі блоку Тимошенко.

Водночас блок Тимошенко попередив, що "залишає за собою право звертатися до суду виключно у тих випадках, коли ЗМІ відмовлятимуть БЮТ у передбаченому законом праві на відповідь".

БЮТ також нагадав, що "у жодному із поданих і відкликаних позовів блок Тимошенко не висував до ЗМІ вимоги про відшкодування моральних чи матеріальних збитків".

"Ми навіть не ставили питання про вибачення з боку ЗМІ за розповсюдження незаконної передвиборчої агітації чи порушення законних прав Блоку", - також зазначає БЮТ.

На виконання рішення відмовитися від позовів до мас-медіа БЮТ відкликав наявні у Печерському суді Києва заяви, що стосувалися агітації проти них.

БЮТ також відмовляється супроводжувати вже виграний позов до газети "Україна молода" в апеляційному суді.

Крім того, блок Тимошенко хоче "мирним, взаємоповажним шляхом" реалізувати свій виграний позов проти Національної телекомпанії.

***

Водночас прес-служба БЮТ повідомила, що їхні представники хочуть закрити провадження у Шевченківському суді Києва за позовом проти голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка.

БЮТ вимагав визнати незаконними дії Івченка щодо поширення ним 17 січня на прес-конференції інформації про начебто лобіювання Тимошенко "сумнівних газових угод під час свого прем’єрства".

"У середу під час суду представники Івченка повністю заперечили факт наявності зазначеної прес-конференції та будь-яких висловлювань Івченка на адресу Тимошенко", - зазначає БЮТ.

Коментуючи рішення суду, представник БЮТ адвокат Володимир Пилипенко зазначив, що в його багаторічній практиці це перший випадок, коли висока посадова особа заперечує своє власне зображення на екранах телевізорів.

"Ціна слова Олексія Івченка виявилася настільки жалюгідною, що ми вирішили не забирати зайвий час у шановного суду, якому і без цього є чим займатися", - заявив представник Тимошенко.

Як відомо, в зв’язку із заявою Івченка на прес-конференції 17 січня Тимошенко подала позов до "Української правди", але потім його відкликала. На тій зустрічі Івченка зі ЗМІ були присутні понад сто журналістів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування