Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах пообіцяв не використовувати спецназ на маяках

Четвер, 26 січня 2006, 13:04

Секретар РНБО Анатолій Кінах заявляє, що Україна не буде силою повертати маяки в Криму.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Новые известия", опублікованому в четвер.

"Україна несе відповідальність за безпеку мореплавання у своїх територіальних водах. А маяки – це невід'ємна частина безпеки мореплавання. Ми повинні управляти ситуацією", - заявив він.

"Але всі ці питання мають вирішуватися за столом переговорів на основі взаємних зобов'язань. Ніхто штурмувати маяки не збирається", - підкреслив Кінах.

Він також відзначив, що на 16 лютого заплановане засідання комісії з Чорноморського флоту, яке має остаточно розставити багато крапок над "i", виробити подальше рішення.

Кінах також заявив, що Україна виконує усі свої зобов’язання по транспортуванню газу в Європу.

"Безумовно, у період рекордно низьких температур на всій європейській частині Росії, в Україні і частині Центральної і Західної Європи газотранспортна система працює з величезним навантаженням", - додав Кінах.

На питання про газотранспортний консорціум, секретар РНБО заявив, що Україна буде співробітничати в рамках газотранспортного консорціуму.

"Починається будівництво дуже важливого газопроводу Богородчани-Ужгород у рамках інвестиційної складового газотранспортного консорціуму, що дасть нам можливість збільшити обсяг транзиту на 19 млрд. кубометрів природного газу", - розповів він.

"Ми готові запропонувати російській стороні вийти і на більш глобальні проекти. Це стосується середньоазіатського газу і газопроводу Новопсков-Ужгород. Так що мені не соромно за свій підпис під угодою про створення ГТК, який я поставив, будучи прем'єром", - сказав Кінах.

Він також підкреслив, що "треба займатися не взаємними обвинуваченнями, а працювати скоординовано на рівні урядів і державних компаній, щоб спільними зусиллями зберегти стабільну, збалансовану ситуацію".

За словами секретаря РНБО, у негативних заявах вбачаються "елементи спланованої інформаційної війни", яку він бачить "безперспективною".

Кінах також підкреслив, що сформована ситуація з газом, маяками, м'ясом і молоком, не є "сценарієм "помаранчевої команди". За його словами, це "необхідність переведення співробітництва в нову прагматичну якість, викликана і часом, і подіями".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування