Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газову угоду в Росії називають фількіною грамотою

П'ятниця, 27 січня 2006, 10:07

Екс-радник президента Росії Андрій Ілларіонов заявляє, що підписана газова угода між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" не має юридичної сили.

"Підписана 4 січня угода з газового питання не є юридичним документом, навіть за мовою складання документа. Формат юридичного контракту не витримано", - сказав Ілларіонов в інтерв'ю "Делу".

"У мене приятель орендує кіоск для продажу, так у нього контракт разів у п'ять довший, ніж ця угода. А ці дві сторінки погано підготовленого тексту, у кращому випадку, можна назвати документом про наміри", - додав він.

За словами Ілларіонова, весь газ, що надійшов в Україну з 1 січня 2006 року, надходив згідно з контрактом, який втрачає чинність 1 січня 2014 року, а також відповідно до додаткової угоди, яка встановлює обсяги поставок газу, ціни на нього і ціни на транспортування газу.

"А зараз є тільки фількіна грамота, яка не має юридичного значення", - додав екс-радник.

На думку Ілларіонова, щоб виправити ситуацію необхідно підписати міжурядову угоду, у якій прописати в першу чергу обсяги поставок газу.

Говорячи про газовий конфлікт, екс-радник Путіна сказав, що в Росії "була розгорнута антиукраїнська істерія, яка, звичайно, впливає на частину психічно неврівноваженого населення".

На питання, хто в Росії розробляв "військові дії" навколо України, Ілларіонов відповів:

"Є певна група людей, які намагаються використовувати своє становище в структурах влади для тих або інших результатів. Жодного стосунку до інтересів Росії як держави в короткій або довгостроковій перспективі інтереси цих груп і людей не мають".

На його думку, зараз Україна "дає приклад вільного розвитку країни не тільки пострадянського простору".

"За всіх проблем і зіткнень інтересів груп, партій, свобода не може зрівнитися ні з чим. Ми це в Росії набагато краще відчуваємо, ніж ви тут півтора або два роки тому", - додав Ілларіонов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування