Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвина відправили у середньовіччя

П'ятниця, 27 січня 2006, 12:57

Україна виграла інформаційну війну в західних медіа щодо газового конфлікту між Україною і Росією.

Таку думку висловила прес-секретар президента Ірина Геращенко на прес-конференції в п’ятницю.

"Якщо говорити про інформаційну війну, то я переконана, що Україна виграла її у західних медіа, тому що ми не дозволили собі не виконати жодного міжнародного зобов'язання", - зазначила вона.

"Тому що українська сторона демонструвала високу політичну культуру, в тому числі в спілкуванні з пресою, жоден український політики не дозволив собі жодного некоректного висловлювання по відношенню до Росії. Жорсткі - так, об’єктивні – так, але некоректні - ні", - додала Геращенко.

В той же час радник президента Ющенка Володимир Горбулін зазначив, що українські ЗМІ недостатньою мірою виступали на захист українських інтересів.

"На жаль, ЗМІ України, будучи плюралістичними, фактично не захищали як слід позицію України в газовому питанні. Найбільш активно і консолідовано почали працювати після того, як Верховна Рада відправила уряд у відставку", - зазначив він.

В той же час Горбулін звинуватив лідерів політичних сил в ігноруванні інтересів України. "Фактично жоден лідер політичної партії не виступив на захист національних інтересів до 1 січня 2006 року", - зазначив він.

"Виникає питання: як вони могли це зробити? Якщо протягом жовтня-грудня 2005 року всі наші лідери їздили в Москву на поклін. Мені все це нагадує, як російські князі в ХІІІ-XІV столітті їздили в Золоту орду", - зазначив він.

У свою чергу Геращенко підкреслила, що "з 31 грудня по 3 січня в Україні святкували всі, і жоден з політиків не підставив плече, щоб захистити, в тому числі і в інформаційному полі, позицію України в такому складному газовому питанні".

"Всі прокинулися лише 4 числа, коли було підписано газову угоду", - додала Геращенко. За її словами, політичним силам потрібно визначатися, що для них важливіше – виборча кампанія чи Україна.

"Якщо Україна, то треба об'єднатися і підставити плече президенту", - додала прес-секретар президента.

Вона також підкреслила, що в ці дні на робочому місці можна було побачити президента і прем’єра. "Ці дні вони провели на робочому місці", - додала вона.

Серед політиків, які їздили в Москву, є спікер Верховної Ради Володимир Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування