Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна візьме російський газ тільки коли змерзне

Вівторок, 3 січня 2006, 18:04

У випадку зниження температури повітря Україна змушена буде брати для своїх потреб російський газ.

Про це заявив журналістам у вівторок член правління НАК "Нафтогаз України" Микола Гончарук.

За його словами, Україна здатна обходитися без російського газу при сприятливих погодних умовах.

"На сьогодні ми маємо право одержувати 126 мільйонів кубічних метрів середньоазіатського газу на добу. Ми беремо на рівні 100-110", - сказав він.

"Усе буде залежати від кліматичних умов - якщо температура знизиться до мінус 10, то Україні треба буде додати для забезпечення своїх споживачів ще 40 мільйонів, то Україна змушена буде брати російський газ, той який вона на законних підставах заробляє за транзит", - сказав Гончарук.

Він підкреслив, що Україна не відбирає російський газ.

Гончарук також повідомив, що у вівторок о 15.00 у Москві почалися переговори між російською й українською делегаціями, що намагаються знайти рішення в ситуації, що склалася.

Прес-секретар МЗС України Василь Філіпчук, який брав участь у брифінгу, відзначив, що Україна запрошує міжнародних експертів для спостереження за своєю газотранспортною системою і прагне бути абсолютно прозорою в питаннях транспортування газу.

За його словами, міністр закордонних справ Борис Тарасюк у листі на ім'я президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу запропонував експертам Єврокомісії простежити надходження газу з Російської Федерації, а також його подачу в Європу на виході з нашої країни.

Інтерфакс-Україна, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування