Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що мрію Ющенка відсунуть і забудуть

Субота, 11 лютого 2006, 13:50

Спікер Володимир Литвин прогнозує, що в Україні не буде проведений референдум щодо змін до Конституції, ініційований президентом Віктором Ющенком.

Про це він заявив на прес-конференції в Черкасах у суботу, повідомляє Ліга.

Литвин вважає, що референдум не буде проведений у зв'язку з тим, що "інші події відсунуть ці ініціативи на другий план".

При цьому спікер додав, що українські політики проголошують багато ініціатив, а потім, на жаль, про це забувають.

Литвин також відзначив, що для того, щоб проводити референдум про внесення змін у Конституцію, спочатку необхідно провести референдум про порядок внесення таких змін.

За його словами, потім парламент повинен імплементувати результати такого референдуму. При цьому Литвин вважає, що при нинішньому складі парламенту це буде неможливо.

Голова ВР також висловив надію, що президент у цьому питанні буде діяти в межах Конституції.

У той же час Литвин заявив, що заклики провести референдум - "це не спроба порадитися з народом, а, насамперед, бажання за рахунок таких дій зміцнити себе у владі або розширити свої повноваження".

Спікер також висловив думку, що в новому парламенті може утворитися як пропрезидентську більшість з невеликою перевагою, так і опозиційно нейтральна більшість до президента.

За словами спікера, все буде залежати від того, як буде проведена передвиборна кампанія в останній період, оскільки багато людей ще не визначилися, за кого будуть голосувати.

За словами спікера, усі дії, що сьогодні робляться політичними силами, унеможливлюють створення коаліції в новому парламенті.

З ініціативою провести референдум щодо внесення змін у Конституцію виступив президент у своєму щорічному посланні до Верховної Ради в четвер, 9 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування