Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фігуранта справи Колесникова випустили на волю

Субота, 11 лютого 2006, 16:51

Олександра Щучкіна, підозрюваного в замаху на одного зі співвласників донецького торгового центра "Білий лебідь" Бориса Пенчука, у п'ятницю звільнили з-під варти.

Про це на прес-конференції в суботу в Донецьку повідомив сам Щучкін у присутності свого адвоката Ірини Маркової.

Щучкін розповів, як його викрали в Донецьку в грудні 2005 року, і як катували з метою вибити свідчення проти голови Донецької облради Бориса Колесникова.

Щучкін ще раз підкреслив, що він особисто з Колесниковим не знайомий, ніколи з ним особисто не зустрічався, і знає про нього лише за повідомленнями ЗМІ.

У той же час Маркова, коментуючи висловлювання міністра внутрішніх справ про те, що її підзахисного оглядала комісія Академії медичних наук і встановила, що в міліції Щучкіна не катували і він не є серйозним онкохворим, висловила думку, що міністра неправильно інформували.

"Я не думаю, що з боку міністра це була навмисна заява і навмисне перекручування фактів. Мої припущення, що це його співробітники, його підлеглі підносять йому інформацію в такому виді, у якому їм, напевно, замовляють, і яка комусь вигідна", - заявила вона.

"Я не думаю, що він особисто читав хоча б один якийсь документ, який свідчить про те, що Щучкін хворий або здоровий; про те, застосовувалися або не застосовувалися до нього катування, чи дійсно були представники Академії медичних наук або, як виявилося насправді, це були співробітники УБОЗу і МВС України", - сказала Маркова.

Говорячи про ймовірний розвиток подій навколо свого підзахисного, вона не зважилася робити прогнози. Вона вважає, що все можливо, оскільки "це справа не кримінальна, це справа політична".

Острів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування