Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США повернуть в Україну 150 щербанів?

Субота, 11 лютого 2006, 19:13

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що США готові переглянути свою позицію на умови укладення двостороннього договору про екстрадиції.

Як повідомляє в суботу "Голос Америки", про цьому Луценко заявив у ході зустрічі з представниками української діаспори в рамках свого візиту до США.

"Мені здається, що ця проблема (дотримання прав людини в Україні) вимагає, як кажуть, fresh view - більш свіжого погляду. Після останніх революційних подій і зміни влади (в Україні) ця причина вимагає обновленого погляду", - сказав міністр.

"З цим погодилася сьогодні в розмовах і пані Добрянскі (заступник держсекретаря США Пола Добрянскі). І сподіваюся, завтра підтримає не тільки держдепартамент, де я мав бесіду, але генеральний атторней США, від якого в першу чергу залежить це рішення", - заявив Луценко.

В інтерв'ю інтернет-виданню "Главред" він висловив надію, що в результаті його візиту будуть створені робочі групи для обговорення наявних у наявності проблем.

"Американська сторона дуже чітко дає зрозуміти, що США готові допомогти нам відправити в Україну всіх осіб, а їхній більш 150-ти, що, цілком ймовірно, переховуються на території Сполучених Штатів від українського правосуддя. Вони готові розглядати ці проблеми в індивідуальному порядку", - сказав він, відзначивши, що питання депортації замість екстрадиції є "досить налагодженим".

Разом з тим, міністр відзначив, що для побудови зрозумілих і довгострокових відносин, варто було б не використовувати депортацію заради екстрадиції.

Луценко також повідомив, що в ході зустрічі з представниками ФБР одержав запевнення, що справа екс-прем'єра Павла Лазаренка знаходиться на їхньому контролі.

"Більш того, вони вважають, що вона не завершиться в лютому, і виключають можливість повернення Павла Лазаренка в Україну найближчим часом", - сказав він.

Луценко також повідомив, що МВС веде активний обмін інформацією з ФБР у питаннях відмивання коштів через закордонні банки.

У рамках цього співробітництва завершена справа проти 15-ти членів міжнародного злочинного угруповання, що займалася кіберзлочинністю (присвоєнням коштів за рахунок підроблених банківських карток), що викрала більш $20 млн.

"Взагалі банківська злочинність нас дуже тривожить. Тільки три донецьких банки, використовуючи фіктивні схеми, вивели з України більш 1,5 мільярда доларів США", - сказав міністр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування