Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Arcelor" хоче купити завод соціаліста

Понеділок, 13 лютого 2006, 10:22

Металургійна компанія "Arcelor" веде переговори про злиття з Маріупольським металургійним комбінатом ім. Ілліча.

"Мені відомо, що "Arcelor" пропонував Володимиру Бойку продати ММК ім. Ілліча", - говорить на умовах анонімності співвласник однієї з найбільших фінансово-промислових груп, його слова наводить газета "Дело".

В особистій бесіді голова комбінату Володимир Бойко підтвердив, що "Arcelor" запропонував злиття Маріупольському меткомбінату ім. Ілліча, пише газета.

Однак, як зазначає видання, через день на питання про те, як проходять переговори з "Arcelor" і чи має намір керівництво меткомбінату прийняти пропозицію другого за величиною гравця на світовому ринку сталі, Бойко відповів: "Такі речі не кажуть. Просто не кажуть!".

На думку аналітика компанії "Ренесанс Капітал" Файга Байрамова, інтерес "Arcelor" до поглинання великих підприємств цілком вписується в стратегію компанії.

"Сьогодні "Arcelor", щоб уникнути поглинання з боку Mittal Steel, необхідно розширюватися. Наприклад, за рахунок українських підприємств. Українські активи займають серйозне місце на світовому ринку металу", - вважає Файг Байрамов.

Аналітик також не виключає, що "Arcelor" звертався з подібними пропозиціями і до інших українських металургійних компаній.

За словами аналітика, на сьогоднішній день ринкова вартість ММК ім. Ілліча складає близько $2 млрд. За словами джерела, щоб одержати найкращі умови при злитті з "Arcelor", ММК ім. Ілліча необхідно одержати у власність сировинні активи: кокс і залізорудну сировину.

Також газета наводить слова "анонімного мільйонера" про те, що "7% акцій ММК ім. Ілліча контролює Ринат Ахметов".

У той же час, комбінат ім. Ілліча разом із близькою братам Клюєвим компанією "Укрпідшипник" є фаворитом у конкурсі з купівлі земельного банку Австрії "Bank Burgenland".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: