Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук зібрався зробити в Україні НЕП

Понеділок, 13 лютого 2006, 15:45

Економічна програма блоку "НЕ ТАК!" "Новий економічний патріотизм" пропонує шляхи і засоби досягнення входження України у 2011 році до "великої двадцятки" країн-лідерів світової економіки.

Як зазначив автор програми, лідер Республіканської партії Юрій Бойко необхідно створити "індустріальний кулак" з вітчизняних компаній, які зможуть конкурувати із транснаціональними корпораціями, передає УНІАН.

Програма передбачає запровадження низьких податків і податкові пільги для галузей, які забезпечують "індустріальний прорив". Також необхідно стимулювати залучення інвестицій в основний капітал, при цьому інвестиційна політика повинна мати інноваційний характер, зазначив Бойко.

На його переконання, необхідно забезпечити відтворення наукомісткого виробництва у циклі "академічна наука - науково-технологічні розробки - впровадження у виробництво".

За словами Бойка, запропонована модель оновлення промисловості дозволяє досягти реальних показників розвитку економіки: зростання ВВП на рівні 8-10%, темпів інфляції на рівні 6-7%, зменшення за 5-7 років рівня енергоємності ВВП удвічі.

Бойко зазначив, що програма блоку базується на досвіді розвинених країн світу. Він зазначив, що його команда проаналізувала досвід розвитку економік США, Німеччини, Японії і в кожній з цих країн була своя "родзинка".

"Взявши до уваги досвід цих країн, ми розробили для нашої економіки 100 проривних інновацій, які зможуть повести економіку вперед", - повідомив він.

В свою чергу заступник голови РПУ Костянтин Грищенко зазначив, що на сьогодні зовнішня політика має базуватися на "конкретних егоїстичних завданнях", які стоять перед суспільством.

На його переконання, необхідно проводити публічні дискусії, що Україна може отримати реально від вступу у Євросоюз чи ЄЕП, на яких умовах і як це може позначитися на вирішенні основної проблеми, яка стоїть перед Україною, - "входження у глобальну економіку не як об’єкт, а як повноцінний суб’єкт, який буде визначальним у тих чи інших сферах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: