Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зробить звернення у зв'язку зі справою Гонгадзе

Вівторок, 14 лютого 2006, 17:38

Президент України Віктор Ющенко звернеться до суду із проханням відкрито проводити процес у справі Гонгадзе.

Про це глава держави повідомив у вівторок по закінченні засідання Національної комісії зі зміцнення демократії і затвердження верховенства права, реагуючи на звертання міністра юстиції Сергія Головатого.

Президент не став приховувати причини, що спонукали його до такого рішення.

"З огляду на той громадський резонанс, що склався навколо розгляду справи Гонгадзе в суді, політичні домисли, що не зміцнюють віру в судову систему, і беручи до уваги інші причини, що, на мій погляд, просто дискредитують країну, знижують її репутацію, я як президент буду звертатися до суду із проханням щодо відкритості проведення цього процесу в рамках національного законодавства", - сказав Ющенко.

Глава держави підкреслив, що "ті люди, що сидять, з когорти журналістів або інші, я думаю, досить досконало володіють усім матеріалом, що, на мій погляд, можна було віднести до державної таємниці".

Підкресливши, що варто керуватися національним законодавством, президент відзначив, що не буде порушувати його. "Разом з тим, я упевнений, що для честі суду, для честі суддів, потерпілої сторони, політиків нам потрібно поставити крапку в цій справі", - сказав він.

Судове засідання в справі про убивство Гонгадзе, що приходило 8 лютого, було перенесено на 16 лютого.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування