Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк вирішила заробити 6 мільярдів

Середа, 15 лютого 2006, 11:33

У 2006 році Фонд держмайна планує виручити від продажу державної власності близько 6 млрд. грн.

Списки підприємств, що ФДМ пропонує уряду продати цього року, включає 31 невелике підприємство, за які розраховують виручити майже 49 млн. грн, і 12 підприємств, які планується продати за 5,85 млрд. грн.

Поки у ФДМ не можуть назвати дати проведення тендерів по цих підприємствах, пише газета "Дело".

Серед найбільших підприємств, Фонд пропонує продати цього року такі:

'Таблиця

Таблиця газета "Дело"

* - номінальна вартість статутного фонду
** - затверджено окремими розпорядженнями КМУ від 30.11.06 №479-р і №481-р

"Щойно Кабмін затвердить список підприємств, запропонованих ФДМ до продажу, наші фахівці складуть графік їхньої приватизації", - повідомили в прес-службі Фонду.

Як відзначає видання, за останні кілька місяців це вже друга спроба ФДМ одержати дозвіл уряду на продаж держвласності в 2006 році.

Раніше Кабінет Міністрів повернув на допрацювання запропонований ФДМ приватизаційний список з 34 підприємств.

У секретаріаті Кабміну це пояснюють тим, що загальна вартість запропонованих до продажу підприємств не перевищувала 250 млн. грн., а держбюджет передбачає доходи від приватизації цього року в розмірі 2,122 млрд. грн.

Тепер голова ФДМ Валентина Семенюк діє напевно, адже лише за одне підприємство "Сумихімпром" вона розраховує одержати близько 5 млрд. грн.

Експерти думають, що ФДМ не вдасться знайти покупців для усіх виставлених на продаж підприємств. При цьому вони не виключають, що в нинішньому році, крім "Сумихімпрому", будуть запропоновані й інші великі об'єкти.

Серед підприємств, пропонованих ФДМ до приватизації, немає таких об'єктів, як "Укртелеком", Нікопольський завод феросплавів, Одеський припортовий завод. Саме про них неодноразово згадував прем'єр Юрій Єхануров як про перспективні для приватизації в 2006 році.

На думку директора економічних програм Центра Разумкова Василя Юрчишина, відсутність у списку об'єктів з голосними іменами, таких як "Укртелеком" і НЗФ, обдаровує впевненістю у тому, що ФДМ вдасться виконати план приватизації на рік. Як мінімум той, що закладено в держбюджеті.

"Навколо таких підприємств занадто багато політики. У рік політичної невизначеності ставка на подібні об'єкти може загрожувати невиконанням доходів бюджету", - відзначає Юрчишин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...