Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні нагадали про зобов’язання і просять не відчувати себе жертвою

Середа, 15 лютого 2006, 15:56

Співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен не виключає, що в наступному році з України буде знято моніторинг Ради Європи.

Про це вона заявила на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

За її словами, це буде залежати від того, як в Україні пройдуть вибори у Верховну Раду України й органи місцевого самоврядування.

Северінсен відзначила, що важливим буде і післявиборчий період, коли буде формуватися парламентська більшість і коаліційний уряд.

Вона не виключила, що на початку 2007 року на сесії ПАРЄ може розглядатися питання про зняття моніторингу з України.

За словами Северінсен, на сьогоднішній день Україна ще не виконала низку зобов'язань, які вона взяла на себе, вступаючи в Раду Європи.

Серед них вона назвала невиконання низки зобов'язань, які стосуються судової системи, а також правових і цивільних питань і, зокрема, ухвалення змін у Кримінальний кодекс України. Северінсен підкреслила, що головним завданням проведення моніторингу України Радою Європи є встановлення "верховенства права".

Відповідаючи на питання, чи згодна вона з думкою, що моніторинг України буде завершено тоді, коли буде знайдена "жертва" щодо впровадження демократичних принципів, Северінсен відзначила, що Україна не повинна "почувати себе країною-жертвою". За її словами, моніторинг – "це не покарання", а діалог, що має призвести до більшої демократизації суспільства.

Вона повідомила, що наприкінці лютого – на початку березня в Україну приїдуть представники Ради Європи, що безпосередньо будуть вивчати ситуацію в Україні перед виборами. За словами Северінсен, близько 60 осіб будуть працювати в Україні як спостерігачі від Ради Європи.

Вона також повідомила, що під час нинішнього візиту зустрічалася з представниками низки політичних сил, зокрема, Партії регіонів, КПУ, СПУ, СДПУ(о), Народної партії, "Нашої України", БЮТ.

Северінсен сказала, що під час зустрічей іноді зачіпалося питання використання в Україні адміністративного ресурсу. За її словами, із усіх зустрічей вона зрозуміла, що на сьогоднішній день це "не така велика проблема і стоїть не так гостро зараз" як у минулому.

Керівник спеціального комітету ПАРЄ за спостереженням за парламентськими виборами в Україні Ренаті Вольвенд сказала, що під час цього візиту вони не торкалися питання про розслідування справи про убивство журналіста Георгія Гонгадзе. У той же час вона повідомила, що наступного тижня в Україні буде знаходитися представник ПАРЄ, який буде займатися саме цим питанням.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...