Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соратник Януковича пояснив, чому штурмував студентів і вибивав двері

Вівторок, 21 лютого 2006, 14:34

Партія регіонів заявляє, що ректора Національної податкової академії Петра Мельника звільнили через те, що голова державної податкової служби Олександр Кірєєв хотів влаштувати на це місце свого безробітного кума.

Про це сказав керівник виборчого штабу Партії регіонів у Київській області Василь Грицак, повідомляє 5 канал.

"Він сказав: "Я хотів би завтра зайняти своє робоче місце. Ось рішення суду". А йому говорили - ні. Що хочемо, те й робимо. Бо саме головне в нас - "любі друзі"  "куми", - сказав Грицак.

Як відомо, у понеділок Мельник та кілька десятків молодиків намагалися зайти до приміщення податкової академії, в результаті чого зчинилася бійка.

Як пише газета "Україна молода", до академії під'їхало 13 "Ікарусів" "ущерть наповнених немісцевими студентами та бритоголовими молодиками напідпитку".

Також, за даними газети, під'їхало понад 20 легковиків з прапорами Партії регіонів, і зібралося кілька десятків колишніх викладачів з команди Мельника, яких звільнив новопризначений ректор Микола Загорський.

"Спочатку все відбувалося мирно. Був мітинг із гаслами... Потім до входу в академію підійшов сам Мельник із букетом квітів! На прохання Небоги (керівник місцевого штабу СПУ) не йти на кримінал головний "регіонал" Київщини лише зауважив: "Відійди i не заважай мені повертатися до влади!", - пише видання.

"Від натовпу відокремилося зо дві сотні бритоголових, які почали бити скло у вікнах фойє та прориватися до академії... В оточенні чотирьох охоронців Мельник пройшов до дверей i почав їх вибивати", - зазначає "Україна молода".

Газета нагадує, що Мельник був звільнений після перевірки академії, проведеної співробітниками апарату ДПА, СБУ i ГоловКРУ, "які виявили численні порушення законодавства, фінансової дисципліни, факти нецільового використання державних коштів".

Водночас Печерський районний суд Києва ухвалив рішення поновити Мельника на посаді ректора податкової академії, після чого й відбувся "штурм".

Як відомо, Мельник був i залишається головою обласного осередку Партії регіонів, а також є кандидатом у депутати під №143 у виборчому списку цієї партії.

"Україна молода" також пише, що Мельник відомий "активною незаконною агітацією за Януковича серед студентів, включно з примусом та погрозами виключення з академії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...