Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко і Пинзеник тягнуть ковдру на себе і думають, що Тимошенко боїться

Середа, 22 лютого 2006, 11:55

У виборчому блоці "ПОРА-ПРП" сподіваються, що угода про коаліцію демократичних сил буде підписана всіма її учасниками до 23 лютого й у його основі буде лежати проект блоку "ПОРА-ПРП".

"Крайня дата - 23 лютого. Більше ми не можемо чекати", - заявив один з лідерів блоку Владислав Каськів на прес-конференції у вівторок.

Він відзначив, що текст угоди, підписаний блоком "ПОРА-ПРП" у вівторок, обговорювався всіма учасниками переговорного процесу і ні в кого не викликав заперечень. За словами Каськіва, саме цей проект у цілому погоджений сторонами.

У проекті блоку "ПОРА-ПРП" закріплені позиції взаємодії всіх учасників коаліції в питанні узгодження дій парламентської більшості, уряду і президента.

Що стосується угоди, підписаної лідером БЮТ у вівторок в однобічному порядку, то, як відзначив Каськів, він поки не ознайомився з ним детально, але "чув" про пункт про денонсацію газових угод.

"Це велика і прикра помилка", - заявив Каськів, додавши, що цей пункт не був предметом обговорення і "ніякі додаткові умови не зможуть бути основою для руйнування коаліції".

У проекті блоку "ПОРА-ПРП" щодо газового питання зазначено, що " сторони констатують наявність серйозної кризи на газовому ринку України і декларують готовність до першочергового і пріоритетного вирішення проблем, пов'язаних з енергетичною безпекою держави з перших днів роботи нового уряду".

Каськів також відзначив, що не може пояснити позицію лідера БЮТ, що підписала угоду, направивши його президенту Ющенку, блоку "Наша Україна" і СПУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Може вона (Юлія Тимошенко) боїться, що ми занадто вимогливі до наших партнерів, а саме їхніх списків?" - сказав Каськів, додавши, що "вплив "кучмістів" у списках деяких партнерів по коаліції може бути "занадто серйозним".

Каськів переконаний, що процес підписання угоди невідворотний, якщо ж будуть перешкоди, то блок "ПОРА-ПРП" зробить усе, щоб українці довідалися про причини блокування створення коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування