Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що Івченко і Плачков "смішать світ" і лякають Туркменбаши

П'ятниця, 24 лютого 2006, 14:21

Голова Верховної Ради Володимир Литвин критикує керівників паливно-енергетичного комплексу за газові переговори з Росією та Туркменістаном.

Про це він сказав у п’ятницю на прес-конференції у Вінниці, повідомляє УНІАН.

За словами Литвина, керівники газової сфери України "не перестають дивувати, смішити світ".

Він зазначив, що міг би "ще якось зрозуміти те, що вони не змогли домовитись з Росією, не знайшли з нею спільної мови".

Водночас спікер наголосив, що під час перебування в Туркменістані члени української делегації говорили "нормальні речі, а приїхали додому, почали лякати судом".

“Я думаю, що це хизування, воно може обернутися проблемами для України, насамперед, для людей", - наголосив Литвин, додавши, що в таких випадках необхідно виходити з того, що людина відповідає "за більш широкий спектр, ніж просто висловлює свою особисту думку".

Як відомо, раніше президент Туркменістану Сапармурат Ніязов заявляв, що борг України за поставлений туркменський газ становить 158,9 млн. доларів.

Водночас голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко називав звинувачення спробою підготовки до підвищення ціни на газ для України.

У четвер прем’єр Юрій Єхануров заявив, що між Україною і Туркменістаном зняті непорозуміння, що виникли навколо заяв щодо заборгованості України за туркменський газ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування