Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" хоче перед виборами посадити 11 номер у списку Януковича

Вівторок, 28 лютого 2006, 13:34

"Наша Україна" ініціюватиме притягнення керівника передвиборчої кампанії Партії регіонів Євгена Кушнарьова до кримінальної відповідальності за сепаратистські заяви у Сєвєродонецьку.

“Ми з Давидом Жванією вчора на адресу Генпрокуратури надіслали звернення, в якому виклали вже усім відомі факти. До цього звернення ми також долучили відповідний відеозапис", - сказав заступник керівника виборчої кампанії “Нашої України” Роман Зварич, повідомляє прес-служба Блоку.

"У зверненні ми просимо Генпрокуратуру встановити в порядку дізнання, яке має бути проведене в даному випадку з Кушнарьовим, чи він дійсно говорив ці речі (про державний переворот, який відбувся восени 2004)", – наголосив він.

За словами Зварича, Генпрокуратура має встановити, чи під час сесії Луганської облради мали місце діяння, які кваліфікуються статтею 373 Кримінального кодексу як злочин, "і якщо так, вона має притягнути Кушнарьова до юридичної відповідальності".

Зварич також пояснив, що згідно зі ст. 373 Кримінального Кодексу “особа не має права говорити про скоєння злочину, якщо вона завідомо знає, що ніякого злочину не було".

"Те, що говорив Кушнарьов, Тихонов та інші, дає мені підстави стверджувати, що в їхніх діяннях, в їхніх висловлюваннях міститься можливий склад злочину, оскільки вони говорять про державний переворот, який буцімто стався восени 2004-го. За такі речі особа повинна бути притягнена до юридичної відповідальності", - зазначив він.

Як відомо, раніше Луганська облрада не дала згоду на притягнення до відповідальності голови облради Віктора Тихонова, який також проходить у справі про сепаратизм.

Українська правда

Читайте також детальніше про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори":

Чи підтримає Янукович Ющенка після виборів

Що Тимошенко робить на цвинтарі

Як Шуфрича образили американські політтехнологи Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування