Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У пастці Лукашенка залишилось 6 українців. Їх судять

Понеділок, 13 березня 2006, 09:42

Над затриманими українцями у Мінську триває суд

За попередніми даними, це шість українців, яких затримали напередодні під час зустрічі із виборцями кандидата у президенти Білорусі від демократичних сил Алєксандра Мілінкєвіча.

Як повідомляє коореспондент П'ятого каналу у Білорусі Ганна Гороженко, всі затримані, швидше за все, отримають адміністративне покарання у вигляді штрафу, а також будуть депортовані до України.

За попередніми даними у Мінську під час зустрічі із єдиним кандидатом у президенти Білорусі від демократичних сил Алєксандром Мілінкєвічем були затримані близько двадцяти громадян України.

За словами кореспондента 5 каналу Ганни Гороженко, яку також було затримано прямо під час прямого ефіру з площі Мінська, доля шістьох українців досі невідома.

"Це ті українці, яких затримали разом зі мною біля льодьвого палацу у Мінську. Я їх востаннє бачила у Фрунзенському райвідділку. Я звернулась у посольство з інформацією, що у райвідділку ще лишилися українці, однак керівництво Фрунзенського району спочатку не визнали цей факт, лише через кілька годин вони визнали, що такі є, але не у їх районі", - розповіла вона.

Затримання українців під час мітингу буде обговорювати із президентом Білорусі Олександром Лукашенком посол України в Білорусі Валентин Наливайченко.

Як відомо, у неділю у Мінську затримали знімальну групу 5 каналу. За кілька годин, після втручання посольства України в Білорусі, кореспондентів відпустили.

Пізніше Гороженко розповіла, що її затримали разом із групою студентів з України, які були на мітингу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: