Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС попросив Лукашенка розібратись, чому до нього не пустили журналістів

Середа, 15 березня 2006, 13:05

Міністерство закордонних справ вручило раднику-посланнику посольства Білорусії в Україні копію ноти МЗС з закликом розслідувати інцидент про відмову у в'їзді на територію Білорусії знімальної групи "5 каналу".

У ноті МЗС вказується на порушення білоруською стороною невід'ємних прав українських громадян, а також міститься заклик розслідувати цей інцидент і надати пояснення, повідомляє прес-служба міністерства.

Особливо підкреслюється той факт, що знімальна група "5 каналу" мала офіційну акредитацію в МЗС Білорусії, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше МЗС висловило обурення недопуском знімальної групи "5 каналу" до Білорусі.

"Ми обурені цим фактом, тим більше, що подібні факти набувають системного характеру. Особливо враховуючи той факт, що журналісти 5 каналу мали офіційну акредитацію прес-служби МЗС Білорусі", - заявив речник МЗС Василь Філіпчук, передає 5 канал.

"Ми вважаємо, що такі системні дії щодо громадян України межують з недружньою позицією цієї країни стосовно нашої держави", - підкреслив Філіпчук.

В інтерв'ю агенції Інтерфакс начальник прес-центру Держкомітету погранвійськ Білорусі Васілій Кіптєнко також не вніс ясності в ситуацію.

Він просто сказав, що, відповідно до законодавства, перебування громаняднина Віктора Дорощенка (тобто оператора 5 каналу) в республіці небажане.

Це вже не перший подібний інцидент з журналістами. На початку березня в Білорусію не пустили 10 українських журналістів.

Пізніше, 12 березня знімальну групу 5 каналу заарештували під час прямого ефіру з мітингу білоруської опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування