Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До антиукраїнської істерії підключилися російські політологи

Четвер, 16 березня 2006, 14:27

Російські політологи вважають, що українська влада після виборів буде слабкою і розколотою.

Так президент Фонду ефективної політики Глєб Павловський висловив думку, що "у підсумку виборів Україна одержить, видимо, слабку Раду, а потім і уряд".

Говорячи про розкол в Україні, експерт підкреслив, що мається на увазі "розкол не територіальний, а ментальний, який заважатиме прийняттю владою спільних рішень".

"Це розкол не в буквальному сенсі території України, це розкол у розумах, розкол у суспільстві, і він не переборений", - відзначив Павловський.

"Українське суспільство втрачає здатність виробляти спільні рішення", - зазначив він.

У свою чергу російський політолог Андронік Мігранян вважає, що "на парламентських виборах в Україні не буде сильної переваги ні на стороні "помаранчевих", ні на стороні "біло-блакитних".

"Нова українська влада буде слабкою, розколотою, що відбиває розкол усередині країни", - сказав він, виступаючи в четвер у рамках "круглого столу" у зв'язку з майбутнього 26 березня парламентськими виборами на Україні.

На думку експерта, новий парламент в Україні, а також уряд "не зможуть проводити ефективну, цілеспрямовану політику".

"В Україні продовжиться і поглибиться внутрішня криза. Підсилиться конфлікт між Сходом і Заходом країни", - думає політолог.

Мігранян відзначив також, що в Україні, відповідно до соціологічних досліджень, наростають сприятливі настрої стосовно Росії, зокрема, віддається перевага єдиному економічному простору, наданню російській мові статусу другої державної, відмові від НАТО.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування