Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російсько-українські газові угоди можуть переглянути?

Четвер, 16 березня 2006, 16:23

Існує велика імовірність того, що після українських парламентських виборів Київ і Москва можуть переглянути умови газової угоди, підписаної в січні нинішнього року.

Таку думку висловив директор лондонського центра російських досліджень Ендрю Монаган (Andrew Monaghan) у четвер у Брюсселі в інтерв'ю українським журналістам.

Свою думку він аргументував тим, що в даний час існує "велика недостача ясності" у відношенні цього документа.

"Більш зрозумілим це буде після того, як у ході виборів буде визначено, хто веде Україну й у якому напрямку. Думаю, що ці вибори будуть ключовим елементом для встановлення прозорості", - сказав він.

Монаган відзначив, що в Москві "не викликає особливо сприятливих поглядів" прагнення Києва у відношенні можливого членства в Європейському Союзі.

"Проблеми в питанні енергетичних резервів будуть існувати у відносинах України і Росії. Все залежатиме від того, як Україна буде розглядатися Росією", - підкреслив він.

Крім того, директор центра висловив думку, що в даний час більшість існуючих у цьому питанні проблем пов'язані "з недоліком ясності в контрактах - хто за що відповідає, скільки це коштує, і хто розробляв ці контракти".

"Усе це має враховувати Європейський Союз, коли думає про транзитні країни: що це не тільки Росія, але є і треті, залучені країни, як Україна, що мають власні інтереси", - сказав він.

"Ці інтереси мають розглядатися дуже прозоро. Тому також необхідна окрема європейська стратегія у відношенні транзитних країн", - додав Монаган.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування