Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб депутатів "прив'язали"

П'ятниця, 17 березня 2006, 18:21

Верховна Рада після виборів може ухвалити рішення про закріплення за кожним депутатом одного з округів.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Володимир Литвин у Миколаєві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що одним з виходів потрібно після виборів прийняти рішення Верховної Ради про закріплення депутата за округом", - зазначив Литвин.

"Прийняти відповідне рішення Верховної Ради, щоб депутат ніс відповідальність, щоб міг відзвітуватися, що він робить - не в цілому, через телебачення і радіо, а на конкретно взятій території", - додав спікер.

Крім того, він у черговий раз критично відгукнувся про пропорційну систему виборів, за якою будуть проходити парламентські вибори 2006 року і вибори в місцеві ради.

Спікер підкреслив, що особисто він не підтримує проведення виборів за такою системою.

Литвин також нагадав про те, що коли розглядався відповідний закон, він вносив пропозицію, щоб при пропорційній системі проведення виборів, списки депутатів формувалися за результатами виборів і результатам, що набрав той чи інший кандидат у регіонах.

У той же час спікер нагадав про те, що така пропозиція не була підтримана.

Він також підкреслив, що проведення виборів за пропорційною системою в місцеві ради може привести до ситуації, що окремі громади або цілі території не будуть представлені в представницьких органах влади.

На питання, що принесуть парламентські вибори в Україну, і чи можлива реалізація сценарію зриву виборів, Литвин відповів: "Це все залежить від нас. Ми повинні зробити так, щоб присоромити тих політиків, тих людей, політичні сили, що виношують такі плани".

Литвин підкреслив, що він не виключає певних неточностей при підведенні підсумків виборів, однак, на його думку, їх буде невелика частка, і вони будуть пов'язані з тим, що людині буде складно розібратися з такою кількістю бюлетенів.

Говорячи про те, що принесуть парламентські вибори в Україну, Литвин зазначив: "Я б хотів, щоб ці вибори принесли спокій. Щоб політики розсілися, вирішили кадрові питання, головне, щоб зосередилися на роботі".

"Якщо цього не відбудеться, якщо політики будуть розхитувати країну, така влада буде недовговічною", - вважає він. На думку Литвина, люди не будуть погоджуватися з такими процесами.

"Я думаю, принаймні, на п'ять років у нас буде ясність. В усякому разі, я так вважаю", - підкреслив Литвин. У той же час спікер додав, що усе буде залежати від вибору людей.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: