Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні пообіцяли після виборів майже золоті гори

Четвер, 2 березня 2006, 12:11

ЄС налаштований невідкладно розпочати консультації про розширену угоду між Україною та ЄС, як тільки будуть виконані політичні пріоритети Плану дій Україна-ЄС.

Про це заявила комісар ЄС з питань зовнішніх зносин і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер напередодні засідання Трійки ЄС, яке відбудеться 3 березня.

За її словами, демократичне проведення парламентських вибрів в Україні 26 березня є ключовим елементом у цьому відношенні. ЄС також готовий розпочати переговори про створення зони вільної торгівлі у рамках розширеної угоди як тільки Україна приєднається до СОТ, додала вона.

Вальднер відзначила, що Україна зробила "визначний прогрес у здійсненні демократичних і економічних реформ після Помаранчевої революції".

"Протягом минулого року країна підтвердила своє тверде рішення наблизитися до ЄС. Дуже важливо зберегти цю позитивну рушійну силу у наших відносинах", - зазначила вона в коментарі.

"Я вітаю зусилля Президента Ющенка, спрямовані на забезпечення становлення демократичних стандартів під час парламентських виборів, що наближаються, оскільки проведення цих виборів стане головним чинником у визначенні можливості подальших кроків для поглиблення наших відносин", - додала Вальднер.

Вона також висловила сподівання, що новий уряд продовжуватиме рухатися на шляху реформ, повідомляє прес-служба представництва Єврокомісії.

На засіданні Трійки ЄС 3 березня міністри закордонних справ обміняються інформацією про розвиток внутрішньої ситуації в Україні та ЄС. Вони також обміняються поглядами на відносини з Росією, Молдовою та Бєларуссю.

Конкретними досягненнями у відносинах між Україною та ЄС після схвалення спільного Плану дій рік тому є підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці в енергетичній галузі, відкриття переговорів щодо спрощення візового режиму паралельно з переговорами про укладення угоди про реадмісію, а також надання Україні статусу країни з ринковою економікою та відкриття Місії ЄС з надання допомоги на українсько-молдовському кордоні, включаючи на Придністровській ділянці.

Українська правда

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: