Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин накопав купу бруду від "Нашої України" і Мороза

Четвер, 2 березня 2006, 12:22

Представники Народного блоку Литвина звинувачують владу та політичних опонентів у застосуванні адмінресурсу.

Зокрема, депутати Олег Зарубінський та Василь Надрага на прес-конференції у четвер продемонстрували відеоролик, в якому начальник головного управління МВС України в місті Києві Віталій Ярема агітує на користь "Нашої України".

Депутати вважають, що влада через міліцію тисне на громадськість.

"Сьогодні, на жаль, ми мусимо констатувати, що використовуються раніше введені методи адмінресурсу. Причому я не уявляю собі, наприклад, покійного генерала Кравченка, який у бойовій генеральській формі, маючи під своєю орудою сотні тисяч озброєних людей, агітував би за якогось суб’єкта виборчого процесу", - сказав Надрага.

"Натомість під орудою пана Яреми знаходяться близько п'ятдесят тисяч людей, при цьому в ролику показується спецназ, показується сила. Ми вважаємо, що до такого не могла додуматися навіть попередня влада", - додав він.

При цьому Надрага та Зарубінський обіцяли передати цей відеоролик президенту Вікторові Ющенку та генпрокурору Олександру Медведьку для того, щоб ті "дали адекватну оцінку його змісту".

Іншим проявом застосування адмінресурсу депутати вважають агітаційні листівки Соцпартії, на яких зі зворотного боку зображено фото президента.

"Ми не знаємо, чи в курсі президент про те, що його фото розміщено на цій листівці. Але в будь-якому разі, ми вважаємо, що вища особа держави має стояти над усіма політичними силами і не брати участі у виборчому процесі", - зазначив Надрага.

Крім того, депутати повідомили, що всередині самої листівки містяться фото та заклики щодо агітації за СПУ шістьох кандидатів, чотири з яких є посадовими особами.

Зокрема, за словами Надраги, йдеться про міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, голову Фонду держмайна Валентину Семенюк, міністра агрополітики Олександра Баранівського, міністра науки і освіти Станіслава Ніколаєнка.

"Якби вони підписувались кандидатами у депутати – не було б жодних проблем. Натомість, вони підписуються посадовими особами", - зазначив Надрага.

На думку депутатів, це порушення положення закону про вибори народних депутатів щодо рівних агітаційних можливостей для всіх політичних сил.

Також Зарубінський продемонстрував журналістам документи, отримані блоком, щодо передвиборчих порушень у різних областях України.

Зокрема, за його словами, "блок має інформацію про те, що голова Львівської облдержадміністрації Олійник відверто закликав не голосувати за блоки Пора-ПРП, БЮТ та блок Костенка-Плюща".

Крім того, у депутатів є відомості про застосування цензури щодо ЗМІ Кіровоградської області, "що йдуть безпосередньо від голови районної держадміністрації, який посів свою посаду за квотою НСНУ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування