Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін упав у рейтингу українських президентів

Четвер, 2 березня 2006, 12:46

Соціологи відзначають зменшення в Україні числа громадян, які бажають бачити керівником держави такого президента, як глава Росії Володимир Путін.

Про це свідчать дані чергового дослідження, проведеного 12-18 лютого Інститутом соціальної і політичної психології Академії педагогічних наук України.

На презентації результатів дослідження директор інституту Микола Слюсаревський відзначив, що якщо в травні 2004 року позитивний рейтинг Путіна серед українців складав 67,2%, а у вересні 2004 року - 48,7%, то в лютому 2006 року - тільки 42,5%. Відповідно, проти президентства такого політика, як глава РФ у різний час висловлювалися 19,1%, 27,1% і 38,8%.

Слюсаревський відзначив, що подібні результати пов'язані "скоріше з політичною ситуацією, ніж з особистим ставленням".

За підсумками дослідження, збільшується кількість тих, хто вважає, що Україна програла в результаті підписання газової угоди. Таку точку зору розділяють 40% (а в Центрі до 50%) респондентів. 24% вважають, що програли обидві країни, і тільки 3,8% упевнені, що більше виграла Україна.

Що стосується ставлення українців до питання базування Чорноморського флоту РФ і м'ясо-молочного конфлікту, то 28,6% (проти 20,6%) і 36,8% (проти 17,6%), відповідно, обвинувачують російську сторону в розпаленні цих проблем.

У підсумку, тільки 12,4% опитаних охарактеризували україно-російські відносини, як гарні і добросусідські. У травні 2005 року ця цифра складала 20,5 %.

У той же час, рівень позитивного особистого ставлення українців до Росії практично не змінився і залишається досить високим - 68% (проти 71,3% у травні минулого року).

"За даними російського Левади-центру, за аналогічний період кількість росіян, що добре ставляться до України, зменшилася з 67% до 54%. Це дає підстави думати, що в нас не було такої антиросійської істерії, як була антиукраїнська в Росії", - вважає Слюсаревський.

У ході соціологічного дослідження було опитано 2000 респондентів у 334 населених пунктах. Похибка вибірки - близько 2,4%.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування