Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров попросив європейських бізнесменів розповісти, чого їм не вистачає

Четвер, 2 березня 2006, 13:01

Домовленість із США про підписання протоколу щодо взаємного доступу на ринки товарів і послуг дає підстави Україні розраховувати на вступ до Світової організації торгівлі у нинішньому році.

Про це заявив прем'єр Юрій Єхануров у ході зустрічі з представниками європейських ділових кіл у четвер у Києві.

Він повідомив, що міністр економіки Арсеній Яценюк у п'ятницю відбуде до Вашингтона і висловив сподівання, що в ході цього візиту буде підписано протокол про взаємний доступ на ринки товарів і послуг, необхідний Україні для вступу до СОТ.

"Це ще одна підстава, щоб підписати цього року документ про вступ до Світової організації торгівлі", - сказав Єхануров.

Він зазначив, що хотів би обговорити з бізнесменами за "круглим столом" питання бачення бізнесу в Україні.

За його словами, хотілося б почути, як європейські бізнесмени бачать майбутнє в Україні з погляду розвитку свого бізнесу і що необхідно зробити українському урядові для поліпшення інвестиційного клімату в країні.

Єхануров запропонував бізнесменам висловитися щодо їхнього бачення перешкод, що існують в Україні для ведення бізнесу.

Він також попросив їх висловитися про перспективи України на ринках Європейського Союзу, "як Україні вмонтуватися в Європу по факту".

"Наприклад, як нам продати краще електроенергію сьогодні. Чи можемо ми мріяти про те, щоб вийти на європейський ринок електроенергії", - сказав прем'єр.

За словами Єханурова, визнання України країною з ринковою економікою з боку Європейського Союзу і США дає привід "думати про європейський ринок більш предметно".

Він зазначив, що після отримання цього статусу, Україна має намір порушувати питання про створення зони вільної торгівлі з ЄС.

У зустрічі з прем'єром взяли участь: віце-президент компанії Bertelsmann AG, депутат Європарламенту Елмар Брок, голова ради директорів, виконавчий директор компанії МО Зольт Хернаді, голова наглядової ради компанії Kulczyk Holding Ян Кульчик, представник компанії Strabag Ганс Петер Хассельстенер, президент компанії Bell Pottinger Sans Frontières Ентоні Фішер, президент компанії Achemos Group Бронісловос Любіс, віце-президент JP Morgan Chase Робін Рензік.

Також у роботі "круглого столу" взяв участь президент правління Індустріального союзу Донбасу Сергій Тарута.

Як відомо, напередодні США й Україна завершили двосторонні переговори про умови доступу на ринки товарів і послуг у рамках підготовки України до вступу до СОТ. Підписання протоколу заплановане на 6 березня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування