Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить не політизувати відходи

Четвер, 2 березня 2006, 15:55

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна як країна, що використовує ядерну енергетику, повинна також вирішувати проблеми відпрацьованого ядерного палива.

"Я прошу, щоб нація зрозуміла: якщо ми є країною, що використовує ядерну енергетику, ми повинні навчитися давати відповідь про збереження відходів ядерного палива", - передає слова президента "Інтерфакс-Україна".

Ющенко нагадав, що Україна має чотири електростанції та 15 ядерних блоків, і відпрацьоване ядерне паливо вже багато років відправляється в Росію, де воно проходить розщеплення і, починаючи з 2012 року, повертається в Україну для збереження на своїй території.

Реклама:

"Ви знаєте російські закони. Це проблема України. Давайте не поспішати, як ми будемо зберігати ядерне паливо інших, давайте ми по своїх відходах енергетичного палива дамо відповіді", - заявив президент.

"Оскільки в 2012 році приходить в Україну перша партія, а ми дискусії ведемо - робити або не робити (сховище відпрацьованого ядерного палива)", - додав він.

Ющенко також нагадав, що ще чотири роки тому Україна платила Росії 245 дол. за кожен кілограм, торік ця сума досягла 400 дол., а з цього року Україна буде платити Росії 720 дол. за один кг.

ВІДЕО ДНЯ

"У розрахунку на рік ця сума складає близько 120 млн. дол.", - зазначив президент.

Ющенко також закликав не політизувати цю тему. "Не потрібна політизація в цьому питанні для тих особливо, хто не хоче або правду говорити, або професійно займати в цьому питанні позицію", - підкреслив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування