Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Льотчиків безповоротно визнали винними в Скнилівській трагедії

Четвер, 2 березня 2006, 17:33

Військова судова колегія Верховного суду залишила без змін обвинувальний вирок засудженим у Скнилівській трагедії.

Як ідеться в ухвалі військової судової колегії ВСУ, "касаційні скарги потерпілих і засуджених задоволенню не підлягають".

Дії льотчиків, як відзначено в ухвалі ВСУ, знаходяться у причинно-наслідковому зв’язку з трагедією, що відбулася.

Провина засуджених у порушенні правил польоту, у відхиленні від польотного завдання, як відзначається в ухвалі суду, доведена цілком.

Також суд не задовольнив касаційні скарги потерпілих у частині позбавлення військових звань льотчиків.

Крім того, суд не задовольнив цивільний позов потерпілих у частині збільшення суми компенсації за моральний збиток до $200 тис.

При цьому суд частково задовольнив цивільний позов заступника генпрокурора в частині стягнення з засуджених на користь держави 11 млн. 458 тис. грн. і зменшив цю суму стягнення.

Засуджений у справі про Скнилівську трагедію командувач Су-27 пілот Володимир Топонар буде зобов'язаний виплатити на користь держави 150 тис. грн, командувач 14-го авіакорпусу Анатолій Третьяков - 100 тис. грн, другий пілот Юрій Єгоров - 50 тис. грн., колишній начальник служби безпеки польотів Лукіних - 50 тис. грн, екс-керівник польотів Юрій Яцюк - 50 тис. грн.

Суд мотивував зменшення суми виплат фізичною неможливістю виплатити суму, визначену вироком Військового апеляційного суду Центрального регіону.

У свою чергу, адвокат Топонаря, його дружина Ірина Топонар сказала, що вони мають намір оскаржити ухвалу Верховного суду. "Природно, ми будемо звертатися в Європейський суд з прав людини", - додала вона.

Адвокат засудженого керівника польотів Юрія Яцюка Віталій Думашовець назвав ухвалу Верховного суду "цинічною" і відзначив, що такого бути не могло, щоб ВС не знайшов хиб у вироку, винесеному Військовим апеляційним військовим судом Центрального регіону.

Сам Яцюк відзначив, що "у цій країні правосуддя нема", і держава в особі Верховного суду "розписалася в цьому".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: