Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах попередив росіян перед виборами про подвійні стандарти

Четвер, 2 березня 2006, 17:41

Секретар РНБО Анатолій Кінах вважає, що деякі політичні сили навмисно використовують мовне питання для загострення ситуації в суспільстві.

"Важливі державні питання, зокрема мовне, національне та релігійне, а також питання зовнішнього курсу країни, неприпустимо використовувати для досягнення власних політичних цілей і загострення в суспільстві", - передає в четвер слова Кінаха прес-служба РНБО.

На думку секретаря РНБО, "питання і цінності загальнодержавного значення неприпустимо використовувати для загострення в суспільстві".

"Я абсолютно впевнений, що, якою б гострою не була політична конкуренція під час виборів, до цього вдаватися не можна", - підкреслив він.

"Загальнонаціональні цінності не повинні стати розмінною монетою в період виборів у протистоянні політичних сил країни", - додав Кінах.

Кінах підкреслив, що в ході виборів народ повинен мати всі можливості й умови для вільного волевиявлення, а також можливість вільно визначати своє майбутнє, у тому числі і на парламентських виборах.

"Дуже часто я змушений нагадувати, у тому числі і нашим російським колегам, що ми повинні разом оберігати цей фундамент і на його основі будувати сучасні, рівноправні, взаємовигідні відносини, без подвійних стандартів, без спроб політичного або економічного тиску", - сказав Кінах.

"Усі повинні зрозуміти: Україна як незалежна держава ніколи не буде ухвалювати рішення усупереч своїм інтересам", - додав він.

Водночас голова секретаріату президента Олег Рибачук на прес-конференції в четвер заявив, що напередодні виборів в Україні завжди виникає питання про російський вплив і питання, пов'язані зі статусом російської мови.

Разом з тим, він висловив упевненість, що цей фактор і його вплив з наступними виборами буде зменшуватися. На його думку, ця тема особливо сильно використовується в Криму.

"Те, що в Криму, особливо за рахунок його статусу, географічного і геополітичного положення, ця тема використовується спекулятивно політичними силами - це очевидно. Я особисто вважаю, що цей фактор буде зменшуватися з кожними наступними виборами", - зазначив він.

У четвер у Сімферополі під головуванням Кінаха і Рибачука відбулося засідання робочої групи, до складу якої ввійшли:

міністр із питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога, перший заступник генпрокурора Сергій Винокуров, голова СБУ Ігор Дріжчаний, перший заступник міністра юстиції Петро Крупко, постпред президента в Криму Володимир Куліш, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, віце-прем'єр Юрій Мірошник, міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк, голова Державного комітету з земельних ресурсів Микола Сидоренко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування