Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма думає, що Бакай "виліз на екран від надлишку розуму"

Понеділок, 20 березня 2006, 13:27

Екс-президент Леонід Кучма вважає можливою коаліцію "Нашої України" з Партією регіонів Віктора Януковича в майбутньому парламенті.

"Неможливого, в принципі, нічого нема, але те розжарення пристрастей, яке сьогодні є, робить цей процес набагато складнішим. Я думаю, що можна чекати будь-яких конфігурацій політичних об'єднань, але про це потрібно дуже і дуже добре думати усім нам!", - сказав Кучма в інтерв'ю газеті "Бізнес".

За його словами, "шанс" об’єднання "Нашої України" та Партії регіонів був у 2002 році, після парламентських виборів.

"Тоді я особисто запропонував “Нашій Україні” і “Єдиній Україні” створити коаліцію, це була б конституційна більшість. Можна було відкинути, вибачите за такий термін, всіх інших — хай вони йдуть в опозицію", - сказав Кучма.

Тоді, на думку Кучми, "був шанс, щоб Україна розвивалася нормально".

"Сьогодні умови інші. Тоді не було поділу України на два полюси, тоді дійсно була єдина Україна, тоді не було таких суперечностей між заходом і сходом. І я переконаний, що абсолютно по іншому сценарію пішов би розвиток подій", - сказав він.

"Такі фінансові ресурси витрачені, що можна припускати найнезвичайніші конфігурації. Нинішні вибори найвитратніші: за деякими оцінками, вони в кілька разів витратніші за попередні. Так що робіть самі висновки з цього", - зазначив Кучма.

Говорячи про результат газових переговорів між Україною і Росією, Кучма заявив, що Україні варто було б звернутися до Стокгольмського суду для того, щоб отримати іншу ціну на російський газ.

"Я переконаний, що ми через Європейський суд могли б відстояти свою позицію... І одержали б ціну не в $230, а зовсім іншу... Я знаю позицію Росії, вона була готова в той час підписати ціну на газ і в $80. Коли я довідався, що 4 січня українці погодилися на ціну в $230, я спочатку навіть не повірив...", - сказав він.

Відповідаючи на закиди, що за часів його президентства було здійснено нечесну приватизацію об’єктів державної власності, Кучма сказав: "От, мені дорікають у непрозорій приватизації, але 70% приватизації відбулося, коли головою ФДМ був Єхануров".

Говорячи про інтерв'ю екс-керівника Держуправління справами, Ігоря Бакая, Кучма сказав, що "від надлишку розуму він виліз на екран".

"Я зрозумів, що в нього проекти на мільярди…Хоча, якщо вже ти йдеш на інтерв'ю, то хоча б підготуйся й аргументовано доведи свою правоту…",- сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування