Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представника "Привату" хотіли вбити через Пінчука, Ахметова або Курочкіна?

Вівторок, 21 березня 2006, 09:59

Серед версій замаху на представника групи "Приват" Геннадія Корбана називають політичну, конфлікти з підприємцями Віктором Пінчуком і Максимом Курочкіним, а також прокурором Володимиром Шубою.

Компанія "Славутич-Реєстратор", яку очолював пан Корбан, брала участь як мінімум у п'ятнадцятьох корпоративних конфліктах, пише газета Комерсант-Україна.

Найвідоміший з них – конфлікт на "НЗФ", компанією-реєстратором якого є "Славутич-Реєстратор".

Як пише видання, компанія, наглядову рада якої очолює Корбан, виступала за повернення пакета акцій державі і його подальшій приватизації; опонентом Корбана в даному конфлікті виступав Пінчук.

У понеділок міністр Кабміну Богдан Буца мав провести засідання робочої групи щодо повернення в держвласність 50%+1 акції "НЗФ", визначитися з методами повернення і термінами приватизації пакета акцій. Однак через замах засідання робочої групи не відбулося.

"По суті, на Корбані сходилася більшість ниток у даному конфлікті. Він вів судові розгляди, переговори з органами влади й особисто підписував багато паперів. Його ліквідація, звичайно, ускладнила б процес повернення пакета акцій у держвласність", – вважає аналітик консалтингової компанії R&J Investments Володимир Плотніков.

Також дотепер продовжуються судові розгляди у відношенні дніпропетровського ринку "Озерка", який торік був приватизований російським підприємцем Максимом Курочкіним.

Корбан, виступаючи на стороні групи "Приват", збирається його приватизувати, конкуруючи з колишнім власником.

Ще одна версія пов'язана з конфліктом між групою "Приват" і Корбаном та особисто з прокурором області Володимиром Шубою. "Прокурор вважає, що я організував проти нього в ЗМІ чорний піар. Але це не так", - відзначив Корбан, хоча більше ніяких подробиць не повідомив.

У свою чергу депутат Георгій Крючков вважає, що "У Шуби в Дніпропетровській області є свої інтереси на цілому ряді об'єктів. У тому числі й об'єктів нерухомості. У ряді випадків вони перетинаються з інтересами Геннадія Корбана"

"Крім того, раніше Корбан активно звинувачував обласного прокурора в тому, що він упереджено ставиться до бізнесу конкурентів. Тому не дивно, що там назрів конфлікт", - додав Крючков.

Ще однією версією називають політичну, оскільки Корбан балотується в Дніпропетровську облраду за списком блоку "Наша Україна". Нещодавно ЦВК зняв з виборів велику частину виборчого списку Партії регіонів в облраду.

Розв'язати цю проблему напередодні замаху намагався гендиректор "Північного ГЗК" і "Центрального ГЗК", які входять до складу "Систем Кепітал Менеджмент" Олександр Вілкул.

Він зустрівся з Корбаном і вів переговори про відновлення списку, пише газета. Як відзначає видання, з посиланням на джерело, тоді Корбан заявив, що не в змозі вплинути на рішення ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування