Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров вирішив, що Омельченко вдався до заборонених прийомів

Середа, 22 березня 2006, 14:25

Прем'єр Юрій Єхануров, який є першим номером у виборчому списку блоку "Наша Україна", називає звинувачення з боку мера Києва Олександра Омельченка на адресу члена списку НУ Леоніда Черновецького в причетності до афер "Еліта-Центр" передвиборною боротьбою.

"Це такі, можливо, заборонені прийоми, але прийоми передвиборної боротьби", - сказав Єхануров в середу в Запоріжжі під час зустрічі з виборцями, передає УНІАН.

Раніше в середу Омельченко заявив, що розслідування справи про афери групи "Еліта-Центр" гальмується вищими посадовими особами.

Він повідомив, що два тижні тому направив з цього приводу листа президенту Віктору Ющенку, прем'єру Юрію Єханурову, а також керівництву СБУ, Генпрокуратури, МВС, Нацбанку.

"У кожному листі на двох сторінках я детально висловив свою думку, що справа розслідується повільно, і в мене є підозри, що вона гальмується, щоб не завершилася до виборів, щоб не вплинути на деяких високопосадових осіб, тому що там буде розкрита правда", - заявив Омельченко.

Відповідаючи на питання про те, хто з вищих посадових осіб може бути зацікавлений у гальмуванні розслідування справи, мер заявив, що це "хтось з високих посадових осіб - вище міністра, вище генпрокурора, вище голови НБУ".

Омельченко також повідомив, що на сьогоднішній день розслідуванням справи займається головне управління МВС України в Києві, а також спеціальна слідча група, створена на підставі його розпорядження. При цьому розслідування, що веде спеціальна група, за його словами, випереджає слідство.

Омельченко заявив, що афера з "Елітою-Центр" готувалася кілька років, дев'ятьма вихідцями з двох країн, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "левину частку відповідальності взяв на себе "Правекс-банк" у Києві, що створив усередині банку два ТОВ". Омельченко відмовився надати назви цих товариств, заявивши, що "це таємниця".

За його словами, через ці двоє ТОВ "обналичивались гроші з українських гривень в умовні американські долари".

Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи причетний до даної афери депутат Леонід Чернівецький Омельченко заявив:

"Леонід Чернівецький є єдиним власником повного пакета акцій "Правекса", його дружина працює головним бухгалтером "Правекса", а син там працює - очолює ті ТОВ".

Омельченко також повідомив, що в середу зранку направив лист на адресу керівника виборчої кампанії блоку "Наша Україна" Романа Безсмертного з приводу того, що один з кандидатів у депутати включених в список "Нашої України", "є порушником закону".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування