Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУКАШЕНКО ЗААРЕШТУВАВ ВЕСЬ МІНСЬКИЙ МАЙДАН

П'ятниця, 24 березня 2006, 09:36

Співробітники білоруської міліції в чорній формі, шоломах і масках блокували всіх прихильників опозиції, що мітингували на Жовтневій площі в Мінську.

Їх затримали і помістили у фургони. Операція завершилася за десять хвилин. На площу були підігнані шість автофургонів МАЗ із заґратованими вікнами.

Мітингувальники, яких було близько двохсот осіб, сідали на землю і трималися за руки, однак міліціонери відносили їх у фургони на руках.

Після цього міліція знесла наметовий табір опозиції. Намети були розміщені в спеціально підігнану вантажівку.

Співробітники міліції забрали принесені мітингувальниками генератор і звукопідсилюючу апаратуру.

Після цього на Жовтневу площу вийшли співробітники комунальних служб і збиральна техніка, що ліквідують залишки табору опозиції.

Командир полку міліції спецпризначення, полковник міліції Юрій Подобєд, який на місці керував операцією по затриманню, повідомив журналістам, що всіх затриманих направлено в приймач-розподільник, "як належить за законом".

Він не уточнив кількість затриманих, однак відзначив, що затримані "усі мітингувальники".
"Революція закінчилася", - додав Подобєд.

У МВС Білорусії повідомили, що всі дії людей, що були затримані, будуть запротокольовані, після чого їм буде дана правова оцінка.

У міністерстві нагадали, що "раніше учасники й організатори несанкціонованої акції були попереджені про існування адміністративної відповідальності за проведення подібних заходів".

У свою чергу один з екс-кандидатів у президенти Білорусії Олександр Козулін, який прибув на Жовтневу площу відразу після масового затримання, заявив журналістам, що всі учасники акції - "герої". Він сказав, що тепер направляється шукати затриманих.

Незабаром учасники несанкціонованого мітингу на Жовтневій площі в Мінську були доставлені в спецприйомник-розподільник ГУВС Мінська, повідомив черговий співробітник прийомнику на вулиці Окрестіна.

Він відмовився повідомити кількість затриманих, однак уточнив, що "доставили всіх", передає "Інтерфакс-Україна".

Також має намір домагатися звільнення всіх затриманих на Жовтневій площі Мінська лідер білоруської опозиції Олександр Мілінкевич.

"Я буду домагатися звільнення всіх затриманих сьогодні і не тільки сьогодні", - сказав він журналістам.

За його словами, він має намір сприяти тому, щоб затриманим надали можливість одержати передачі, передає РИА Новости.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: