Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук погрожує Ющенку розмножити майдан по всій Україні

П'ятниця, 24 березня 2006, 10:45

Опозиційний блок "Не Так!" готовий до масових акцій протесту у випадку, якщо президент Віктор Ющенко не прийме рішення про проведення референдуму щодо вступ у НАТО.

"Блок "Не Так!" готовий до організації і проведення масових акцій, що будуть направлені на те, щоб відстояти права і свободи громадян", - заявив лідер блоку Віктор Медведчук в інтерв'ю щотижневику "2000", опублікованому в п'ятницю.

Медведчук сказав, що ці акції протесту не стануть прототипом другого "Майдану".

"Мені не подобається слово "майдан". Такі акції мають проходити по всій країні, де люди розуміють, у чому зміст і суть їхнього майбутнього, у чому той негатив, у чому те лихо, шкода, які може принести українському народу вступ України в НАТО", - повідомив він.

Медведчук сказав, що на сьогодні Центвиборчком завершує перевірку понад 4 млн. 664 тис. підписів на підтримку референдуму, зібраних з ініціативи блоку "Не Так!", після чого документи мають бути передані в секретаріат президента.

Лідер блоку також у черговий раз заявив про те, що не підтримує ініціативу проведення референдуму щодо надання російській мові статусу другої державної, тому що "він не вирішить проблему".

Разом з тим, Медведчук відзначив, що питання "потрібно негайно вирішувати" шляхом прийняття Верховною Радою відповідного закону.

У противному випадку, як прогнозує лідер блоку, ініціатива Харківської міськради щодо надання російській мові статусу регіональної може бути підтримана в низці інших регіонів України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розуміємо, що у Львові і Тернополі ради не ухвалять рішення про введення спеціального юридичного статусу російської мови. А от у Луганську, у Криму, у Донецьку, у Херсоні, у Миколаєві, у Дніпропетровську і Харкові напевно таке рішення буде прийняте", - відзначив Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування