Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче побільше судів у день виборів?

П'ятниця, 24 березня 2006, 16:32

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не підтримує намір президента ветувати закон, відповідно до якого громадянам України дозволяється в день виборів звертатися в суди для відновлення себе в списках виборців.

Про це він заявив у п'ятницю в Житомирі, повідомляє Ліга.

Литвин зазначив, що такий крок може дати додаткові підстави говорити, що люди не одержали можливості проголосувати.

"Я б категорично радив і пропонував би президенту підписати цей закон, тим більше, що ця норма діяла під час президентської кампанії", - заявив спікер.

Литвин нагадав, що законом передбачається, що у випадку відновлення у списках виборців у день виборів у паспорт буде ставитися печатка про те, що людина проголосувала.

На його думку, немає ніяких підстав заявляти, що цей закон дасть можливість людям проголосувати по кілька разів.

"Президенту необхідно пройти свою дорогу, щоб він міг сказати, що зі свого боку зробив усе, щоб люди мали можливість висловити свою позицію на виборах", - підкреслив Литвин, додавши, що парламент пройшов свою частину цього шляху.

Як повідомлялося, у п'ятницю на брифінгу голова секретаріату президента Олег Рибачук заявив, що, швидше за все, закон щодо оскарження неправильностей у списках виборців буде ветовано.

У той же час Литвин охарактеризував нинішню виборчу кампанію як "мляву". Спікер звернув увагу, що в ході цієї кампанії були відсутні проривні ідеї і діалог.

Зокрема, про те, у якому становищі знаходиться Україна, і що необхідно зробити для того, щоб країна розвивалася динамічно, а головне, яка політична сила має вагомі підстави для того, щоб забезпечити реалізацію такої політики.

За словами Литвина, якщо говорити про ті піар-технології, що застосовувалися на виборах, то ця кампанія проходила на тому традиційному рівні, що властивий українській політиці.

У ході кампанії спостерігалися спроби не тільки очорнити й оббрехати ту чи іншу політичну силу, але і були спроби сказати напівправду і напівнеправду.

До негативів виборчої кампанії Литвин також відніс спроби знімати конкурентів, що мають великі шанси на перемогу на виборах, в останні дні виборчої кампанії.

"Я вважаю це негідною практикою і технологією", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування