Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримали охоронця Могилевича, що хотів убити українських бізнесменів

Субота, 25 березня 2006, 16:37

У США затримані замовники вбивства відомих українських бізнесменів, засновників ТОВ "Київ-Донбас" братів Константиновських.

Про це повідомив начальник Київського управління по боротьбі з організованою злочинністю Валерій Гелетей.

Зокрема, він повідомив, що силами київського УБОЗу і НЦБ Інтерпол в Україні і управління ФБР США в Нью-Йорку була проведена спецоперація, що дозволила запобігти замовним убивствам.

За його словами, співробітники київського УБОЗу перехопили телефонні розмови між людиною, що одержала замовлення на вбивство, і замовниками, які, як відзначив Гелетей, входять у кола так називаної "російської мафії".

Протягом певного часу проводилося оперативно-технічне документування підготовки злочину.

У той момент, коли зловмисники повинні були приступити до виконання убивства, співробітники міліції інсценували вбивство, сховали одного з банкірів і дезінформували замовників, що знаходилися в США і курували дії злочинців в Україні.

Гелетей відзначив, що міліція передбачила і відпрацювала можливість проведення через інших осіб паралельної перевірки виконання завдання з боку замовників убивства того, що справа була доведена до кінця.

"Після того, як замовники переконалися в успішному фіналі, вони запропонували виконавцеві прибути до США, щоб доручити комусь зі знайомих одержати $50 тис. винагороди, а також нове замовлення на чергову жертву", - пояснив Гелетей.

За словами Гелетея, в американському суді був отриманий ордер на арешт і 24 березня спецназ ФБР затримав зловмисників. Ними виявилися громадяни США - 40-літній Р.Леонід і злочинний авторитет на прізвисько Моня, що був охоронцем відомого російського кримінального авторитету.

Як стало відомо, Моня охороняв відомого російського бізнесмена Семена Могилевича.

Відповідаючи на питання журналістів про те, який був мотив замовлення на вбивство, Гелетей сказав: "Мотив корисливий - захоплення бізнесу шляхом знищення банкірів".

У свою чергу начальник Головного управління МВС України у Києві Віталій Ярема додав, що затримані причетні до вбивства відомих кримінальних авторитетів у Києві.

Ярема підкреслив необхідність розслідування цих злочинів. На його думку, цей процес буде трохи ускладнений у зв'язку з тим, що злочинці затримані на території іншої держави.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування