Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нашій Україні" сподобалися вибори

Неділя, 26 березня 2006, 20:00

Перший заступник керівника виборчої кампанії "Наша Україна" Роман Зварич вважає, що парламентські вибори проходять відповідно до демократичних норм, незважаючи на деякі порушення виборчого законодавства.

"Складається враження, що вибори не тільки будуть забезпечені... день голосування буде спокійним", - сказав Зварич у неділю на прес-конференції в Києві.

Він відзначив, що всупереч прогнозам опозиційного блоку "Не Так!" і Партії регіонів, "уже сьогодні парламентські вибори можна назвати найбільш прозорими, демократичними і справедливими".

"Наша Україна" в даний час встановлює системність порушень виборчого законодавства, сказав він.

За словами першого заступника голови кампанії, найбільш системні порушення виборчого законодавства відзначені в Донецькій області і, у меншій кількості, у Луганській області.

Говорячи про хід виборів у регіонах, Зварич повідомив, що блок має інформацію про ведення агітації в Харкові і Житомирі представниками Партії регіонів. "Такі факти відзначені, буде скарга у виборчі комісії", - сказав він.

За даними "Нашої України", у центрі Донецька висить прапор Партії регіонів і проводиться агітація. Агітацією, за словами Зварича, займалися представники БЮТ у Сумах, представники Партії регіонів у Харкові і Черкасах, а в Хмельницькому на декількох округах зафіксовані факти роздачі грошей представниками Народного блоку Литвина.

Говорячи про Житомир і Житомирську область, Зварич сказав, що явка дуже висока, але "є питання з приводу мера Житомира".

У Кіровоградській області, за інформацією, що є у "Нашої України", Партія регіонів "почала займатися підкупом голосів у 95 окрузі".

Проблеми з виборами в місцеві органи влади і місцевих голів відзначені в Одесі, Білій Церкві, Рівному. У Полтаві "Наша Україна" зафіксувала порушення з відкріпними талонами і їхнім незаконним використанням, а також проблеми з голосуванням удома.

Зварич також категорично виключив можливість порушень виборчого законодавства з боку блоку в частині проведення незаконної агітації.

Коментуючи інформацію, що в суботу по Києву нібито роз'їжджала машина блоку, з якої роздавали агітацію без вихідних даних, він сказав, що, скоріше за все, це провокація.

Разом з тим, "якщо це мало місце, людина буде суворо покарана", - підкреслив Зварич.

"Я з повною відповідальністю заявляю, що це було неможливо..., настільки чіткі були вказівки", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування