Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчук порахував, що помаранчеву коаліцію створюватимуть 2-3 тижні

Понеділок, 27 березня 2006, 13:42

Один з лідерів "Нашої України" Микола Катеринчук заявляє про початок переговорів з Блоком Юлії Тимошенко та Соцпарією про створення коаліції.

"Ми починаємо інтенсивний діалог з БЮТ і СПУ щодо формування коаліції", - сказав Катеринчук після засідання політради Блоку у понеділок.

Він додав, о 19 годині відбудеться другий етап політради, оскільки кожна з партій-учасниць має пройти внутрішню процедуру і обговорити це питання всередині свого керівництва.

Катеринчук також сказав, що створенню коаліції має передувати проведення з’їздів партій-учасниць, а потім спільного з’їзду "Нашої України", де буде ухвалена програма дій майбутнього уряду.

За його словами, це є питання двох-трьох тижнів.

Тим часом, секретар Радбезу Анатолій Кінах сказав, що політрада ухвалила рішення "провести переговори про створення коаліції на основі загальнонаціональних цінностей – євроінтерграція, свобода слова, захист прав людини, верховенство права".

Він ухилився від прямої відповіді на питання, чи йтиметься про створення саме помаранчевої коаліції. "Ми відкриті для переговорів", - сказав Кінах.

При цьому Кінах, який є лідером Партії промисловців і підприємців – учасника Блоку – зазначив, що кандидатура майбутнього прем’єра має визначитися у процесі переговорів.

"Прізвища прем’єра і спікера мають бути консолідуючими", - зазначив він.

В свою чергу член "Нашої України" Петро Порошенко впевнений у необхідності створення помаранчевої коаліції.

"Впевнений, має бути створена помаранчева коаліція – не за прем’єра, не за президента, заради головних цінностей, для народу України", - зазначив він в понеділок.

На питання, щодо співпраці з Тимошенко, Порошенко відповів: "Я завжди з нею співпрацював".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування