Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди Литвина, Кличка і Богословської вимагають перерахунку голосів

Середа, 29 березня 2006, 15:36

Лідери низки партій і блоків, які за попередніми даними не подолали 3%- й бар’єр на виборах до Верховної Ради, вимагають від Центрвиборчкому проведення перерахунку голосів виборців.

Про це на прес-конференції у середу заявили лідери партій "Віче" Інна Богословська, Народно-демократичної партії Людмила Супрун, Пора-ПРП Владислав Каськів та член Народного блоку Литвина Ігор Єремєєв, звинувативши штаби партій, які пройшли до парламенту, у махінаціях при підрахунку голосів на місцях.

"Ми подаємо скарги до ЦВК і райсудів. Закон дозволяє перерахунок голосів судами в присутності членів комісії", - сказала Богословська.

"У ЦВК має кошти, щоб організувати такий перерахунок голосів", - додала Супрун.

Серед причин фальсифікацій лідери партій називають підкуп представниками різних політичних сил членів дільничних виборчих комісій.

За їхніми словами, при цьому відбувалися махінації з підрахунками голосів і складання неправдивих протоколів.

"Даються протоколи з помилками за відомо, потім їх передають до уточнення, уточнення не відбувається, правки здійснюються у дворі комісії", - зазначив Єремєєв.

Лідери Блоку Литвина, НДП, Пора-ПРП та "Віче" вважають, що таким чином в цілому у них було відібрано від 10% до 20% голосів виборів.

За словами Богословської, фальсифікації сягнули 20%, водночас Каськів вважає, що йдеться про 10% голосів.

"Якщо перерахунок відбудеться, то стане ясно, хто реально фальсифікував вибори. Рідка нагода побачити, хто бреше в цій країні", - сказав він.

Каськів зазначив, що якщо їхню вимогу про перерахунок голосів не буде виконано, то "Пора" може вдатися до мітингів проти фальсифікацій.

Водночас Супрун сказала, що блок НДП "буде перебувати у бойовій готовності до захисту голосів виборців".

"Наші політичні сили готові на законодавчому рівні провести акції протесу", - додав Єремєєв.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування