Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко збирається працювати мером Києва ще й у квітні

П'ятниця, 31 березня 2006, 11:16

Мер Києва Олександр Омельченко не задоволений пропорційною системою виборів.

"Вибори цього року в Україні - це був експеримент над власним народом..., наслідки якого такі, які ми маємо", - сказав Омельченко.

Він вважає, що через пропорційну систему майбутній мер Києва не матиме більшості, що підтримує його сили в Київській міській раді.

Він нагадав, що минулі вибори мера виграв з підтримкою понад 70%, а партія "Єдність", лідером якої він був, була широко представлена в Київраді.

"У нас 4 роки було голосування із принципово ключових питань життя киян, фактично завжди не менше двох третин... Візьміть таку статистику: Черновецький - 32%, блок Черновецького - 12%. Де логіка, де депутати майбутнього мера?.. Є розуміння пропорційної системи - перемога лідера разом з партією, що вела лідера? Немає", - сказав Омельченко.

На питання, що він робитиме далі, Омельченко відповів, що вже в понеділок, 3 квітня, почне роботу над планами міста у квітні.

На питання журналістів про те, що було б, якби всі кандидати в мери зобов'язані були пред'являти довідки про психічне здоров'я, Омельченко відповів, що він і Кличко могли б одержати таку довідку протягом 1 дня.

Як повідомлялось, Черновецький лідирує на виборах з 31,82% голосів виборців за результатами підрахунку голосів на 1 003 (97,95%) дільницях з 1 024.

Блок Юлії Тимошенко, блок Леоніда Черновецького, блок "Наша Україна", блок Віталія Кличка "ПОРА-ПРП", Партія регіонів, блок "Громадський актив Києва", Соціалістична партія й Народний блок Литвина проходять у Київську міськраду за підрахунком голосів на 994 (97,07%) дільницях з 1 024.

Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: