Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко наостанок похвалив себе за мишей

П'ятниця, 31 березня 2006, 18:50

Уже майже екс-мер Києва Олександр Омельченко вважає помилкою будівництво будинку по вулиці Грушевського, 9-а в Печерському районі.

Про це Омельченко сказав журналістам.

Мер розповів, що сама помилка полягала не у висотності будинку, а в місці, де почалося будівництво.

Він підкреслив, що інвестор будівництва виграв суди, у тому числі справу у Верховному Суді, ґрунтуючись на тому, що ділянка, на якому будувався будинок, у кадастрі не був віднесений до зони заповідника.

"Інакше давно б сиділи у в'язниці ті, хто дав землю, ті, хто погодив проект... Юридично когось притягти (до відповідальності), і нема за що притягти", – сказав Омельченко.

Він також повідомив, що міські служби погоджували висотність будинку на рівні 15 поверхів, а державні дозволили будувати вище, після чого було прийняте рішення Київської міської ради по обмеженню висотності.

Другою помилкою він назвав будівництво будинку біля фунікулеру.

Разом з тим, відзначив мер Києва, Київміськадміністрація доручила архітекторові й інвесторові будівництва по іншу сторону фунікулера спорудити схожий будинок, накрити будівлі аркою, щоб весь фунікулер став зимовим садом.

"Схвалено, буде зроблено, але повинно пройти півтора-два роки, поки буде зроблене", – сказав Омельченко.

Третьою помилкою він вважає будівництво офісного будинку біля костьолу Святого Миколи по вулиці Червоноармійській.

Однак, сказав Омельченко, це будівництво замовлялося і лобіювалося одним з вищих чиновників, завдяки якому воно було погоджено в державному комітеті з будівництва і Міністерстві культури.

Омельченко сказав, що завжди був упевнений у тому, що владу необхідно критикувати за негатив, однак у неї багато і гарних ініціатив. У цьому контексті він згадав про будівництво бюветів, що було його особистою ініціативою.

"А Бессарабка, де миші були більше зайців? А філармонію врятували на 140 домкратах, а було рішення тільки знести і побудувати по-новому. А Царський сад? А ляльковий театр? А музей води? А вокзал залізничний? А 2 мости? Прикладів гарних багато", – сказав Омельченко.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування