Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові дали "зелене світло" російській мові

Понеділок, 6 березня 2006, 16:28

Депутати Харківської міської ради на засіданні сесії проголосували за надання російській мові в місті статусу регіональної.

За це рішення проголосували 53 депутати, проти – троє.

Ухваленню рішення передувало тривале пікетування міської ради представниками національно-демократичних сил і гострі суперечки в сесійному залі.

Учасникам дискусії з числа присутніх захисників української мови депутати своїм рішенням відмовили надати слово, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Один з депутатів у коментарі журналістам назвав це рішення піар-ходом мера Володимира Шумілкіна (йому належить ідея надання російській мові статусу офіційної в Харкові).

Рішення сесії передбачає написання російською мовою назв вулиць і застосування в документах місцевого самоврядування.

Що стосується використання російської мови в сфері освіти і судочинстві, то депутати вирішили звернутися з цього приводу до Верховної Ради, у компетенції якої вирішення таких питань, уже після виборів.

Депутат зазначив, що це питання дуже заполітизоване і "не додасть балів" тим, хто його ініціював.

У свою чергу, голова обласної організації Народного руху України, кандидат на посаду мера Харкова Анатолій Семенченко заявив, що це "жахливе рішення" місцевих депутатів.

Він зазначив, що в Харкові маса газет виходить російською мовою і тільки одна – українською, тому депутатам "потрібно було б мати совість".

На його переконання, таке ж рішення тепер депутати повинні ухвалити і щодо української мови.

У сесійній залі Семенченко висловив протест проти такого рішення особисто Шумілкіну і поклав на його стіл звернення супротивників мовної політики нинішнього міського голови.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: