Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко взявся за жінок

Вівторок, 7 березня 2006, 13:57

Президент Віктор Ющенко виступає за рівність прав та можливостей жінок і чоловіків, заявляє його прес-секретар Ірина Геращенко.

"Президент України виступає за активне залучення жінок до громадсько-політичного життя, за гендерну рівність. Нова влада приділяє велику увагу забезпеченню рівних прав і можливостей для жінок", - сказала Геращенко у вівторок на брифінгу в Києві.

Прес-секретар президента також нагадала, що у вівторок, напередодні 8-го березня, президент візьме участь у церемонії нагородження жінок, "які зробили внесок у громадсько-політичне життя України".

За її словами, серед жінок, які представлені до нагороди, є представниці всіх регіонів України, "і багатодітні мами, і представниці медичної сфери, освітньої сфери, є представниці правоохоронних структур".

Геращенко також нагадала, що президент підписав закон про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

"На думку президента України, цей закон є надзвичайно важливим у контексті євроінтеграційних кроків України", - сказала вона.

Крім того, вона нагадала, що президентом було підписано указ про вдосконалення роботи центральних і місцевих органів влади з забезпечення рівних можливостей жінок і чоловіків.

"І першим свідченням реалізації положень цього указу є той факт, що на сьогоднішній день в Україні, уперше за роки незалежності, є жінки-голови обласних адміністрацій - Сумської, Житомирської і Дніпропетровської", - додала Геращенко.

За її словами, Ющенко позитивно оцінює їхню роботу і не виключає можливості того, що практику залучення жінок до виконавчої влади в регіонах буде продовжено.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування